09 Ekim 2016 Pazar 14:36
Dikkat dikkat! Ceza makinesi İstanbul'da! Kurulan Konumları ?

İstanbul'da kırmızı ışık ve hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulması için çalışmalar başladı. Hız limitlerini ve kırmızı ışık ihlallerini araç tiplerine göre ayrı ayrı değerlendirebilecek kapasitedeki sistem sürücünün itirazlarına yer bırakmayacak şekilde fotoğraf ve elektronik kayıt yapacak.

GECE DE DEVREDE

TEDES, 112 noktaya kırmızı ışık, 18 noktaya da hız denetimi için konulacak. TEDES'in kurulacağı yerler arasında aralık ayında açılışı yapılacak Avrasya tüneli de bulunuyor. Ayrıca D-100 karayolunda belirlenen hız limitlerini aşan sürücülere de ceza uygulanacak. Gece saatlerinde de aydınlatma ışığı sistemiyle araçların plakaları kayıt altına alınabilecek. 

Rekor Ordu'nun

TEDES sistemi, süürücleri mağdur etmeye devam ediyor. Bu konuda ülke geneline bakacak olunursa en fazla cezanın kesildiği yer Ordu ve Çorum'un Osmancık ilçesi. Pilot bölgelerde, uyulması fizik kurallarına aykırı tabelalarla kurulan radar adeta sürücüleri tuzağa düşürdü. Ordu'da TEDES, Ünye ilçesi girişinden başlayarak kurulan 9 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Osmancık'ta ise turist ve yerliler de radar cezalarından bıkmış durumda. Kilit noktalara, adeta bir tuzak gibi kurulan radarların korkusundan arabasını itenler bile var.

Son Güncelleme: 09.10.2016 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.