17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:21
Dolar 2,85'e yaklaşıyor

Yurtiçi piyasalar, artan erken seçim ihtimaline odaklanıyor

Yurtiçi piyasalar, geçtiğimiz hafta erken seçimin tek ihtimal haline geldiğinin ifade edilmesi sonrası siyasi gelişmeleri izlemeye devam ediyor. Türk Lirası dolar karşısında rekor düşük seviyesini aşağı çekmeye devam ediyor. Dolar/TL 2,8480'i aşarak yeniden rekor kırdı.

İşsizlik oranı Mayıs'ta yüzde 9.3 ile beklentilerin üstünde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 9 olmuştu. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise yüzde 10,2 oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen Perşembe CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası erken seçimin tek ihtimal haline geldiğini açıklamıştı. Bu haberlerin ardından Türk varlıklarında sert satış yaşandı. Türk Lirası haftayı yüzde 2'lik kayıpla dolar karşısında rekor düşük seviyelere yakın tamamladı.

Siyaset gündemi

Piyasalar bugün saat 14'te yapılacak Davutoğlu-Bahçeli görüşmesini takip edecek. İkilinin görüşmesi sonrası erken seçime nasıl bir hükümetle ve ne zaman gidileceği yönünde mesajlar verilmesi bekleniyor.

Koalisyon çalışmaları kapsamında bugün MHP Lideri Bahçeli ile bir kez daha masaya oturacak olan AK Parti Genel Başkanı'nın MHP Lideri’nden mevcut hükümetin Türkiye’yi en kısa sürede seçime götürmesi konusunda destek isteyeceği ifade ediliyor.

Borsa geriliyor

Dolar/TL bugün yüzde 0.4 artarak, TSİ 10:25'te 2,8475 oldu. BIST 100 endeksi ise yüzde 0.52 düşüşle 76.908 puandaydı.

Son Güncelleme: 17.08.2015 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.