17 Ocak 2017 Salı 13:19
Dolar fiyatları  3.77 seviyesinden işlem görüyor

Kararın ardından dolar/TL anlamlı bir değişim göstermedi. Bankacılar repo ihalesi açılması durumunda bir tepki olabileceğini açılmamasının beklenen bir gelişme olduğunu belirtmişlerdi.

Dün güne 3.76 civarında başlayan ve oldukça dalgalı bir seyir ardından günü 3.78 civarında tamamlayan dolar/TL gece illikit piyasalarda 3.82'li seviyelere çıktı. Kur bu sabah ise güne 3.7850 seviyesinden başlarken saat 11.12 itibari ile 3.77 seviyesinden işlem görüyor.

EURO 4.0343 SEVİYESİNDE

Dün akşam saatlerinde 3.8950 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.9024/3.9080, 4.01 civarındaki euro/TL 4.0285/4.0343 seviyesindeydi.

MERKEZ’İN PİYASA ETKİSİ

XTB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Arzu Toktay; "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) sıkılaştırma yönünde attığı adımlar sürerken Türk Lirası’nın değer kazancı sınırlı kaldı. Haftaya başlarken İngiltere’nin Avrupa Birliğinde çıkış süreci ve yükselen Dolar (DXY) Endeksi içeride Türk Lirası’nda pozitif fiyatlamanın önünü kesti. Bugün İngiltere’de Başbakan Theresa May konuşması ve yine İngiltere’de açıklanacak tüketici enflasyonu döviz piyasasında dalgalanma yaratabilir. Öte yanda Merkez’in yüksek ihtimal ile 24 Ocak tarihine kadar sürecek olan  “örtülü faiz artırımı”  ardından Türk Lirası dışarıda döviz kurlarındaki gelişmeleri fiyatlamaya başladı" dedi.

Toytay şunları ekledi: "Bu gelişmeyi olumlu görüyoruz ve dışarıda doların değer kaybının devam etmesinin içeride Dolar/TL ve Euro/TL paritesini aşağı çekebileceğini öngörüyoruz.Diğer tarafta piyasa oyuncuları asıl olan 24 Ocak TCMB toplantısı ve bu toplantıda alınacak faiz kararı ve ölçüsü diyor? Haksız sayılmazlar bugünlerde Türk Lirası’nın değer kaybının önüne geçmek adına bankanın aldığı önlemler geçici çözümler ve bunun piyasaların boynunu eğecek bir faiz artırımı ile taçlandırılması gerekiyor. Bu senaryoda 24 Ocak TCMB toplantısında alınacak karar 27 Ocak Fitch toplantısı öncesinde son derece önemli. Dolar/TL paritesinde son üç günde gözlenen 3,80 üstü 3,80 altı kavgasını kim kazanacak kavgasının sonunda kabaca 3,75-3,85 bandının kırılma yönü, Euro/TL paritesine gelince 3,96-4,06 bandının kırılma yönü takip edilebilir. Haftanın genelinde euro/dolar paritesinde 1,07 üzeri hareket gözlenirse Euro/TL’sında düşüş sınırlı kalabilir. Önümüzdeki birkaç günde özellikle 24 Ocak tarihine kadar TCMB’nin piyasalar ile dansını gözlerken iyi bir koreografi izlemeyi umut ediyoruz."

MERKEZ BUGÜN DE REPO İHALESİ AÇMADI

Merkez Bankası (TCMB) bugün de miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı.

Son Güncelleme: 17.01.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.