16 Şubat 2016 Salı 10:10
Dolar güne hafif yükselişle başladı / Dolar ne kadar oldu?

Uzmanlar doların seyrinde bölgesel gelişmeler ve küresel piyasalar izlenmeye devam edileceğine işaret etti.

TL dün dolar karşısında yüzde 1 civarında değer kaybı yaşarken benzer para birimlerinde yüzde 1'i aşan değer kayıpları yaşandı.

Dün günü 2.95 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah güne saat 0844'te 2.9495/2.9507 seviyesinde başladı.

Euro/TL ise 3.2913/3.2934 seviyesinde işlem görüyor.

REUTERS: SINIRDAKİ HAREKETLİLİK ENDİŞE YARATTI
Suriye silahlı güçlerinin Rus hava gücü ve İran destekli milislerin desteğiyle birkaç hafta önce ülkenin kuzeydoğusunda başlattığı taarruz, orduyu Türkiye sınırının yaklaşık 25 kilometre yakınına kadar getirdi. Suriyeli Kürtlerin silahlı grupları ise durumdan faydalanarak kontrol alanlarını genişletti.

Reuters'a konuşan bankacılar Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelere askeri olarak müdahil olmaya gittikçe yakınlaşmasının piyasadaki ana endişe kaynağı olduğunu belirtiyorlar. Analistler Türk askerinin karadan Suriye'ye giriş yaptığı iddialarının, hafta sonu TSK'nın Suriye sınırlarının içinde YPG'yi bombalanmasının, Suudi Arabistan jetlerinin Türkiye'ye İncirlik üssüne konuşlanmasının ve bir askerin sınırda hayatını kaybetmesinin piyasadaki fiyatlamada ana nedenler olarak ön plana çıktı.

ERDAL SAĞLAM YAZDI

Hürriyet yazarlarından Erdal Sağlam, bugünkü yazısında dolarda bugüne kadar fiyatlanmayan sınır gerginliğinin fiyatlanmaya başladığını yazdı.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM
Bir taraftan jeopolitik gelişmeleri fiyatlayan Türkiye piyasalarında küresel piyasalar da etkili olmayı sürdürüyor. Bankacılar dün küresel piyasalarda artan risk iştahına dikkat çekmiş ve bu risk iştahı sayesinde jeopolitik etkilerin negatif fiyatlamasının daha sınırlı hissedildiğini belirtmişlerdi.

EURO ZİRVEDEN DÖNDÜ
Euro, geçen hafta dört ayın zirvesi 1.1377 dolara kadar yükselmesinin ardından dün yüzde 0.9 değer kaybederek 1.1172 dolara geriledikten sonra bugün 1.1156 dolar ile yatay seyrediyor. Uzmanlar euro/dolar paritesinde dünkü hareketlerin ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle alışılagelmişten daha fazla oynaklık gösterdiklerini ifade ediyorlar.

Son Güncelleme: 16.02.2016 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.