18 Şubat 2019 Pazartesi 12:31
Dolar Kuru Kritik Seviyelerde Bekliyor

Geçen haftayı 5.27 seviyelerinde tamamlayan Dolar/TL yeni haftaya 5.28 - 5.29 seviyelerinde başladı. 

Geçen haftayı %0.5'lik artışla 5.27 seviyelerinde tamamlayan kur bu sabah saatlerinde en düşük 5.2737, en yüksek 5.2987'yi gördü. Euro %0.2 artışla 5.98'de, sepet kur % 0.6 artışla 5.63'te seyrediyor.

S&P NOTU TEYİT ETTİ

Piyasanın merakla beklediği not kararı Cuma gecesi açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu "B+", görünümü durağan olarak teyit etti.

Açıklamada son dönemde Türkiye'nin finansal ve dış ödemeler dengesindeki eylemlerinin temel ekonomik hassasiyetleri çözmektense ortaya çıkan semptomları hafifletmeye odaklandığı belirtilirken "Buna rağmen otoritelerin düşük net kamu borcu seviyesi nedeniyle mali manevra alanı olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.