03 Eylül 2018 Pazartesi 11:00
Dolar Kuru Ne Kadar? 3 Eylül 2018 Dolar ve Euro Ne Kadar?

Dolar, Euro ne kadar? sorusunun yanıtını sizler için yaptığımız piyasa araştırmasıyla değerlendiriyoruz...

Eylül ayının ilk iş gününde, haftaya 6,74 seviyelerini test ederek başlayan dolar/TL, ağustos enflasyon verileri sonrası 6,62'ye kadar indi. TCMB'nin açıklamaları sonrası düşüş güçlendi ve kur 6,52 seviyelerine kadar geriledi.

ENFLASYON SONRASI MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Euro/TL ise 7,60 lirada seyrediyor.

Sert dalgalanmanın özellikle geçen haftanın son iki gününde devam ettiği dolar/TL, yeni haftaya düşük likidite ortamında yükselişle başladı ve bu sabah 6,74 lirayı test etti.

AĞUSTOS AYINDA YATIRIM ARAÇLARI

Borsa yılbaşından beri ekside kayıp yüzde 20'yi aştı

Bugün 3 Eylül ABD piyasaları 'Labor Day' (İşçi Günü) nedeniyle kapalı.

Avrupa'da da imalat sanayi PMI verilerinin öne çıktığını ifade eden uzmanlar, dolar/TL'de 6,68 ve 6,80 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Uzmanlar kurdaki oynaklığın TCMB'nin faiz artışı yapmasının beklendiği 13 Eylül'dekitoplantısına kadar sürmesini bekliyor. Bu toplantıda 200-250 baz puanlık faiz artırım beklentileri dile getiriliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.