18 Mart 2016 Cuma 11:35
Dolar ne kadar oldu BIST 100 endeksi

Borsa, Fed sonrası riskli varlıklara olan talebin artmaya devam etmesiyle güne alıcılı başladı. BIST100 endeksi güne yüzde 0,13 yükselişle 81.482 puandan başladı. Sonrasında ise zaman zaman eksiye inen endeks yatay seyrini koruyor. 

Fed'in açıklamasının ardından BIST 100 endeksi diğer gelişen piyasa endeksleri gibi dünü yüzde 2.53 artışla 81,377.13 puandan kapattı.
Doların küresel anlamda değer kaybetmesi ile spot altın fiyatları yukarı yönlü hareketlendi ve ons fiyatı 1,264 dolara ulaştı. Spot altında gözlemlenen bu artışın etkisi ile Kapalıçarşı altın fiyatlarında da sabahın ilk saatlerinde hafif yönlü bir artış söz konusu. Gram altın 115,90, çeyrek altın 189,45 liradan satılıyor.
 
1 EURO KAÇ LİRA OLDU?
"DOLARDA 2,84 SEVİYESİ AŞAĞI YÖNLÜ KIRILIRSA..."
Para piyasaları uzmanı Figen Özavcı, Haberturk.com Ekonomi Servisine özel dolarda yaşanan hareketler ile ilgili çok kritik değerlendirmelerde bulundu. Dolarda yaşanan hafif yukarı yönlü hareketlerin Fed kararı sonrası yaşanan sert geri çekilmeden sonra gelen tepki alımları olarak yorumlanabileceğini belirten Özavcı şöyle devam etti:
İŞTE ALTIN FİYATLARI
"Dolardaki aşağı yönlü hareket için 2,84 seviyesi kısa vadeli hareketler için önemli. Eğer kırılırsa 2,82'ye kadar düşebilir. Yukarı yönlü ise 2,8650 ilk kritik seviye. Burası geçilmedikçe dolarda bir artış ivmesinden söz edemeyiz. Anlık yaşanan artış hareketlerini gelişmekte olan ülkeler sepetinde yaşanan hızlı geri çekilmenin düzeltme hareketleri olarak yorumlamak gerekiyor. Dolar/TL kuru için içeride takip edilmesi gereken Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı var. Yetkililerin söylemlerine göre bir faiz indirimi gelebilir. Böyle bir indirim olursa enflastonun düşeceğinden emin olmadan yapılan bir erken hamle olacaktır."
BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ
BORSA İSTANBUL'DA KRİTİK DESTEK 77 BİN 300
Borsa İstanbul'da son zamanlarda yaşanan hareketler için "içeride iyimser bir hava hakim, güzel şeyler oluyor" yorumunda bulunan Özavcı, "Borsanın daha ne kadar yukarı gideceğini yorumlayabilmek için gerekli veriler henüz yok. Ama aşağı yönlü hareketleri gözlemlemek gerekiyor. Kısa vadede 80 bin puan kırılmadıkça aşağı yönlü bir hareketten bahsedemeyiz. Kırılması durumunda en önemli destek noktası ise 77 bin 300 puan olacak" şeklinde konuştu.

Altın yatırımcıları için gram altın fiyatları 113 liranın altını görmedikçe pozisyonlarını korumalarını öneren Özavcı, "Gram altın fiyatlarında artış yaşanabilmesi için hem ons altında artış ve dolar/TL kurunda yükseliş gerekiyor. Böyle bir tablo bugünlerde mevcut değil. O nedenle böyle bir ortamda yatırımcıları gram altın 113 lirayı kırmadıkça poziyonlarını korumalarını öneriyorum"
ABD VE ASYA PİYASALARINDA ARTIŞ
Fed'in faiz oranları konusunda temkinli bir tavır takınması sonrasında Asya borsaları yükselirken, petrol 2016 yılının en yüksek seviyesini gördü ve dolar değer kaybetti.

PETROL ZİRVE YAPTI
Brent petrol 41,58 dolar ile 3,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.  ABD petrol vadelileri bugün gerçekleştirdikleri yükselişlerle 2016 yılının en yüksek seviyelerini gördü. Petrol fiyatlarındaki bu artışlarda büyük üreticilerin petrol üretiminde bir sabitleme için anlaşmaya varacağına dair gittikçe artan iyimserlik etkili oldu.
ABD ham petrolünün varil fiyatı 3 sent artışla 40.23 dolara yükselirken, erken saatlerde 40.55 dolara kadar çıkarak 2016 yılının zirvesi olan 40.36 doları geçti. Brent ham petrolünün varil fiyatı da 4 sent artışla 41.58 dolar oldu.

Son Güncelleme: 18.03.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.