07 Kasım 2016 Pazartesi 11:13
Dolar S&P ve ABD seçimleri iyimserliğiyle düşüşe geçti

 

Cuma günü 3.1735'e kadar yükselerek tarihi zirvesini yineleyen dolar/TL bu sabah 3.1490/3.1510 seviyesinde işlem gördü.

Cuma günü 3.34 civarında olan sepet bazında TL, aynı saatte 3.3176/3.3199, 3.52 civarındaki euro/TL ise 3.4867/3.4888 seviyesinden işlem görüyor.

İyimserliğin kalıcılığı soru işareti

Genel seçimlerde 5 milyonun üzerinde oy alan aralarında eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu yedi HDP'li vekil tutuklandı. HDP tutuklamaların ardından TBMM çalışmalarını durdurduğunu açıklarken HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik" dedi.

Üst düzey bir bankacı, "Batı'nın Türkiye'de yaşananlara tepkisi büyük. Batıdan uzaklaşma anlamına gelebilecek adımlar piyasalar açısından zaten başlı başına bir risk unsuru. Bugün için baktığımızda küresel iyimserlik piyasayı destekliyor görünüyor ancak siyasi gelişmelerin piyasaya etkisi bitti diyemeyiz.

Özellikle de HDP'nin TBMM çalışmalarını durdurduğunu açıklaması teknik olarak bir ara seçim ihtimalini de gündeme getirebilir. Türkiye piyasaları için kısa vadede iyimser bir görünüm beklemiyoruz" dedi.

Vekillerin bir ay içinde 5 kez TBMM Genel Kurul çalışmalarına mazeretsiz katılmaması durumunda Genel Kurul'da ilgili kişi için vekilliğinin düşüp düşmemesi konusunda oylama yapılabiliyor. Ancak şimdiye kadar Cumhuriyet tarihinde bu yola hiç başvurulmadı. Parlamento'da 28 vekilin vekilliğin bu yolla düşmesi durumunda o seçim bölgesinde ara seçim yapılması gerekiyor.

Son Güncelleme: 07.11.2016 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.