15 Nisan 2015 Çarşamba 00:17
Dolar'da tarihi zirvede

Yaklaşan genel seçim sonrası nasıl bir siyasi tablo ve nasıl bir ekonomi yönetimi oluşacağına ilişkin belirsizlikler, dolardaki küresel değer kazancı ile birleşince dolar/TL'deki yukarı baskı devam ediyor. Dolar/TL dün gece 2.6740'a kadar yükseldi.

Dolar bugün de yükselişine devam etti ve 2.68 TL'yi aşarak 2.6807 TL ile yeni zirvesini gördü.

DOLAR KAÇ TL OLDU

TL yaklaşık son 3 aydır benzer para birimlerinden daha kötü bir performans gösterirken bankacılar seçim netleşene kadar TL'deki negatif ayrışmanın son bulmasını beklemiyorlar. Doların başlıca altı para birimine karşı değerini gösteren dolar endeksinin 12 yılın zirvesine yakın seyretmesiyle, dolar/TL dün bir önceki rekor olan 2.6488'i aşarak yeni zirvesini test etti. TL'deki değer kaybını takip eden iki ve 10 yıllık gösterge faizler dün 10 baz puan civarında yükseldi.

Kaynak : Ajanslar

Son Güncelleme: 18.07.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.