04 Temmuz 2016 Pazartesi 17:13
Ekonomik Müjdeler Paketi'nin Yankıları

MALATYA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Ekonomik Müjdeler Paketi"yle ilgili, "Türkiye’de ilk teşvik desteği alan esnaf kesimi şoför esnafı olmuştur." dedi.

Keskin, yazılı açıklamasında, şoför esnafına ÖTV’siz araç müjdesi veren Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti.

Bu uygulamayı 10 yıldır talep ettiklerini belirten Keskin, "Türkiye’de ilk defa şoför esnafına bir teşvik verilmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni ekonomik paketi gönülden desteklediklerini vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın vermiş olduğu müjdeye göre; tüm ticari taşıma ve ticari faaliyet içerisinde olan şoför esnafımızdan, araçlarını yenilemeleri halinde ÖTV alınmayacaktır. Bu aracını değiştirmek isteyen şoför esnafımız için büyük bir imkandır. Taksici, minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu, kamyonetçi, servisçi esnaflarımız bu imkandan yararlanacaktır. ÖTV’siz araç talebini Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak 10 yıldan beri talep ediyoruz ve 10 yıldan beri Malatya’ya gelen Sayın Cumhurbaşkanlarımıza, başbakanlarımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize sunmuş olduğumuz tüm talep ve öneri dosyalarımızda dile getirmiştik ve sürekli gündemde tutmuştuk. Türkiye’de ilk teşvik desteği alan esnaf kesimi şoför esnafı olmuştur."

Teşvik dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Parti yönetim kadrolarına teşekkür eden Keskin, "Ayrıca, her zeminde ve platformda sorun ve talepleri dile getirmemde en büyük desteği olan Malatyalı şoför kardeşlerime ve Malatyalı esnaflarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Birlikte çalışıyoruz, birlikte başarıyoruz, ülkemize, milletimize, devletimize birlikte sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Keskin, Başbakan Yıldırım’ın primlerini zamanında ödeyen Bağ-Kur'lulara 5 puan indirim yapılacağı müjdesinin de kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, teşekkür etti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.