14 Ekim 2016 Cuma 18:02
Elaziğ'da yetiştirmeyen yok ?



Kimi üreticilerin ''Fransız bademinden verim alamazsınız'' demelerine rağmen, risk alarak 850 dönüm çorak araziye bugüne kadar 36 bin fidan ektiklerini anlatan Yazıcı, ''Bizimle başlayan badem ağaçlandırması ürün almaya başlandıktan sonra çok hızlı gelişti. Malatya'dan ve çevre illerden insanlar gelip tarlalarımızı geziyor. Bakanlık, bahçemizi 'örnek bahçe' listesine koydu.'' dedi.

Yurt dışına ihraç ediliyor

İlçedeki badem ağacı sayısının 200 bine ulaştığına dikkati çeken Yazıcı, Ağın'ın iklim ve toprağının Fransız bademine adeta ilaç gibi geldiğini ifade etti. Badem ağaçlardan yüksek verim aldıklarını dile getiren Yazıcı, ''Fransız bademi bizim bölgenin toprağı, suyu ve havasından olumlu etkilendi. Kendi bölgesinde bile bu lezzette badem yetişmiyordur.'' diye konuştu.

Bu yıl kendi ağaçlarından 100 ton civarında rekolte beklediklerini ve ürünlerini daha çok Mersin ile Gaziantep'deki ihracatçı firmalara gönderdiklerini anlatan Yazıcı, "Ürünlerimiz iç ve dış piyasada değerlendiriliyor. İngiltere, Fransa ve Almanya başta olmak üzere, Avrupa ülkeleri ve Rusya'ya badem ihraç ediliyor" dedi.

Doğan ise amaçlarının ilçelerinin ekonomik anlamda gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi. Badem bahçelerinin gelişmesiyle yöre halkı ve mevsimlik işçiler için istihdam olanaklarının da arttığını vurgulayan Doğan, ''Ağın bademle anılacak hale geldi, bunu devam ettireceğiz. Gelecek nesillere bademi aktaracağız ve herkesin geçim kaynağı olacak.'' diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.10.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.