04 Nisan 2015 Cumartesi 12:40
Enerji açığımız yok fazlamız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisine ilişkin, “Olaya teşhisimizi koyduk. Hangi olay nereden kaynaklandı, nasıl oluştu... Fakat bunun sebepleriyle alakalı detaylıca çalışıyoruz” dedi.

Yıldız, AA Editör Masası’nda gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı.

Bakan Yıldız, Türkiye’nin sahip olduğu 1 milyon 200 bin kilometrelik iletim ve dağıtım hattı ile Avrupa’nın ikinci büyük iletim hattını işlettiğini söyledi.

GÜÇ PROBLEMİ YOK

Türkiye’de enerji arzıyla, kurulu güçle, santrallerle alakalı bir problem bulunmadığını vurgulayan Bakan Yıldız, “Tam tersi enerji fazlamız var. Son 3 yılda yapılan yatırımlarla enerji fazlamız var. Enerji azlığından kaynaklanan bir problem yok. Olacaksa bile enerji fazlalığından kaynaklanan bir şey olması lazım. Problemleri net yerine koymak, olduğu gibi anlamak, varsa bir mühendislik hatası onu da anlamak için yaklaşık 55-60 kişilik bir ekiple çalışıyoruz” dedi.

AB ülkeleri ve Amerika’da da yaşanan olumsuzluklar nedeniyle elektrik kesintileri yaşanabildiğine işaret eden Yıldız, bu tür bir olayın Türkiye’ye has olmadığını dile getirdi.

GİT GELLERE SAHİP DEĞİLİZ

Nükleer politikalar ve santraller konusunda da bilgi veren ve elektrik kesintisinin ardından, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen nükleer güç santraline ilişkin anlaşmaya yönelik spekülasyonlar yapıldığını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisiyle Türkiye’nin nükleer enerji yatırımlarının ilişkilendirilmesine yönelik, “Bir şeyin arkasına sığınmaya ihtiyacımız yok. Nükleerde politikalarımızı açıkça belirtiyoruz ve nükleer güç santralini yapacağız diyoruz. Bazı ülkeler gibi git gellere de sahip değiliz, son derece kararlıyız” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2015 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.