02 Aralık 2018 Pazar 14:35
Erken Emeklilik İçin Şartlar Belli Oldu

Erken Emeklilikte 100 bin kişi için emeklilik yolu açıldı.

Ülkemizde emeklilik ile ilgili çeşitli sorunlara takılan ve bu sebeple emekli olamayan yüz binlerce kişi bulunmaktadır. Ve bu kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunlar içinde bir kısım var ki tam anlamıyla çaresizliği yaşamaktaydılar. Çünkü sayıları 100 bin civarında olduğu belirlenen bu kesimdeki kişiler normalde emeklilik için yaşının doldurmalarına rağmen çalıştıkları dönemde çeşitli sebeplerle pirim gün sayısını tamamlayamamış kişilerdir.

Ve bu kişilerin yaşları itibari ile yeni bir işe girip pirim gün sayısını tamamlaması ise neredeyse imkânsız durumdadır. Bu kişiler maddi anlamda oldukça zor durumda kalmalarının yanı sıra emekli olmadıkları içinde büyük oranda mağdur olmaktaydılar. Yapılması planlanan bu düzenleme ile bu sorunu yaşayan kişilerin emekli olmalarının yolu açılmış olacaktır.

Düzenleme İle 100 Bin Kişi Emekli Olacak

Daha önceki dönemde Bağ-Kur’lulara yaş, yıl ve pirim şartını yerine getirmeleri halinde emekli olmalarını sağlayan düzenleme hayata geçirilmiş ve on binlerce insanın emekli olması sağlanmıştı. Şimdi ise aynı düzenlemenin SSK’lılar için emeklilik düzenlemesi yapılması planlanmaktadır. Bu sayede emeklilik yaşı gelmesine rağmen pirim günün işten çıkarıldığı için tamamlayamayan ve yaşı itibari ile de yeni iş bulamayan 100 bin kişinin emekliliğe hak kazanması amaçlanmaktadır. Bu düzenleme ile ilgili çalışmaların sonuna gelinirken bazı şartların yerine getirilmesi ve sahip olunması gerekmektedir.

1800 Gün Pirim Şartı

Düzenlemeden yararlanarak emekli olmak isteyenler için gerekli şartlar arasında bazı formüller düşünülmektedir. Buna göre eksik pirim borcu olanların borçlanma ile bu borçları ödemesi üzerinde bir çalışma yürütülmektedir. Bu doğrultuda düzenlemede önerilen pirim gün sayısı olarak ise 1800 gün pirim şartı aranacağı ifade edilmektedir.

Yapılacak düzenlemede 1800 gün pirim sahibi olanlar hem yaş hem de yıl anlamında yeterli olanlar emekliler için gerekli olan pirim gün sayısının borçlanma ile birlikte ödeyerek emekli olmuş olacaklardır. Yapılan araştırmada ise bu şartı karşılayan 100 bin emekli adayı olduğu belirtilmektedir.

ÖZEL / AĞRIDAHABER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.