03 Eylül 2016 Cumartesi 12:59
FETÖ Şirketleri TMSF'ye Geçti

Hükümet, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'yi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadele konusunda önemli kararlar aldı. OHAL kapsamında hazırlanan Kanun Hükmünde Kararname ile önemli düzenmelere imza atıldı. FETÖ bağlantılı olan ve elkonulan Boydak, Koza-İpek, Kaynak, Naksan Holding ve altındaki şirketlerin yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

SATIŞI FON YAPACAK
Kayyumların yetkileri hâkim ve mahkeme tarafından fona devredilecek. TMSF, şirketin yahut varlıklarının satılması, feshi ile tasfiyesine karar verecek. Satış ve tasfiye işlemleri TMSF tarafından yerine getirilecek. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, irtibatı olanlara sosyal güvenlik kurumları tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak.

EŞLERİN PASAPORTU İPTAL
Olağanüstü halden önce yapılan iflas ertelenmesi talepleriyle ilgili olarak, iflas ertelenme kararı verilemeyecek. Pasaportları iptal edilen kişilerin eşlerine ait pasaportlar da iptal edilecek. Terör örgütlerine destek veren belediyelerin mallarına devlet el koyacak.

Son Güncelleme: 03.09.2016 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.