28 Mart 2016 Pazartesi 15:48
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Spekülatif oyunlara pabuç bırakmayız

Bilkent Otel'de düzenlenen 'Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Olağan Genel Kurulu' toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, SETBİR Başkanı Zeki Ilgaz ve davetliler katıldı. Bakan, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

'Hayvanlar verem hastalığına yakalanmış, hayvanlar alınmış ancak paralarının alınmasında gecikme olduğu yönünde haberler geliyor.' diye hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, "Bize iletilen öyle bir şey yok. Hayvan hastalıklarıyla ilgili çok ciddi bir mücadele var. Mücadeleyi sürdürüyoruz, talebi olanlar varsa onlara kapımız açık." ifadesinde bulundu.

Süt alımı ile ilgili üreticiye yönelik fiyatların mağdur edilmemesi gerektiğini anlatan Çelik, bakanlık olarak kendilerinin atılması gereken adımları attıklarını dile getirdi. Çelik, "Yapmamız gerekenleri yaptık. Regülasyonla ilgili 6 bölgede alımlar başladı. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. 1 lira 15 kuruş ile ilgili daha önce alınmış bir karar bu, onun uygulanmasını bekleyeceğiz. Şu an rayına girmiş gibi görünüyor." dedi.

'AMACIMIZ HAYVAN VARLIĞINI ARTIRMAK'
'Kırmızı etle ilgili fiyat belirlemesi konulmuştu, bununla ilgili süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna karşılık Bakan Çelik, kararları başkanlarla beraber aldıklarını ifade etti. Amaçlarının hayvan varlığını artırmak olduğunu vurgulayan Çelik, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Yoksa kimsenin zarar etmesine dönük değil. Bu konuda da önemli ölçüde uygulanan iller var. Karkasta bir sorun yok. Et ve Süt Kurumu da 23,3'ten karkas et veriyoruz. Şu anda 7 bin tonun üzerinde karkas et var. Belirlediğimiz fiyattan kasaplara verebilecek stokumuz var. 70 binin üzerinde sözleşmeli kesime hazır hayvan var. Ne et sorunu, ne de hayvan sorunnu var. Bazı kasaplar semtleri gereği iş yeri merkezlerinin kira bedellerinin yüksek olmasından kaynaklı, bazı serzenişleri var, onları saygıyla karşılarız. Ama genel itibariyle karkas ette bir sorun söz konusu değil. Et ve Süt Kurumu belirlediğimiz 23,3 karkas fiyatında satamıyor. Bu ne demek? Onun için spekülatif oyunlara pabuç bırakmayız, bunu herkes böyle bilsin."

Son Güncelleme: 28.03.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.