29 Ocak 2016 Cuma 10:27
Gökyıldırım: 5 yıl içinde Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke olacak

Daha önce 14 yıl süresince Philips Elektronik’in yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarında üst düzey yönetici olarak görev alan, Türkiye’ye döndükten sonra ise sırasıyla Doğan Online ve LC Waikiki’de Genel Müdürlük görevlerini yürüten Gökyıldırım, düzenlenen basın toplantısında İcra Kurulu Başkanlık görevini üstlendiği Media Markt Türkiye’nin 2015 yılı başarılarına değinerek 2016 hedefleri ve planlarını aktardı.

Media-Saturn Holding’in 2015 yılında 21.7 milyar Euro’luk ciro elde ettiğine dikkat çeken Yenal Gökyıldırım; Avrupa’daki en yakın rakiplerini 7 milyar Euro ciro farkıyla geride bıraktıklarını söyledi. Media Markt Türkiye’nin 2015’te organize elektronik perakende kanalının iki katı büyüdüğünü ifade eden Gökyıldırım; şirketin bir önceki yıla kıyasla sepet büyüklüğünde yaklaşık yüzde 30’luk bir artış yakaladığını ve son 3 ayda da yüzde 17 ciro artışı kaydettiğini belirtti. Gökyıldırım; “Yüzde 50’ye yakın büyüme yakaladığımız e-ticaret kanalımızla, Media-Saturn Holding içinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk.” dedi.

Gökyıldırım, hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Müşteri memnuniyetinde bilgili ve donanımlı çalışanın önemini biliyoruz. Şimdiye kadar 2 bine yakın çalışanımıza 24 bin saatin üzerinde eğitim sağladık. 2016 yılında eğitim kapasitemizi 2 kat artırmayı hedefliyoruz. Gerek müşterilerimizin, gerekse çalışanlarımızın memnuniyetini üst seviyede tutarak daha mutlu müşteriler ve çalışanlar yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Gökyıldırım, Media Markt mağazalarının elektronik perakende dünyasındaki son teknolojilerle tamamen yenileceğini söyleyerek; “Mağazalarımızda elektronik etiket uygulamasını başlattık. Online kiosklar, elektronik etiketler ve yenilenen mobil uygulamalarımız, mağazalarımızda hayata geçireceğimiz dijital dönüşümün bir parçası olacak” dedi.

Son Güncelleme: 29.01.2016 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.