20 Nisan 2015 Pazartesi 16:58
Güvenli mülkiyet için toplanıyorlar

85 ülkeden harita-kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörlerinin uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, “Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım” teması ile bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Dünya Kadastro Zirvesi’nde buluşuyor. Etkinliğe 30’a yakın bakan düzeyinde ülke katılım sağlıyor.

CUMHURBAŞKANI KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başlayacak “Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre ve Sergi” etkinliği, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin himayesinde, sivil toplum kuruluşlarının da katkıları ile organize ediliyor. 

30 farklı teknik oturumda 150 bilimsel tebliğ sunulacak. Zirvede Osmanlıdan Günümüze Harita-Tapu Arşivi, Harita-Kadastro Çanakkale Şehitleri ve Harita-Kadastro Bilgi Teknolojileri ve Sektörler Buluşuyor Sergisi de izleyicilere açık olacak. 

MİRAS DEĞİL EMANET

Zirve ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, toplumlar tarafından arazilerin bir miras değil, gelecek nesillere aktarılacak emanetler olarak görüldüğünü söyledi. Güllüce, “Bu nedenle daha güvenli ve sağlam bir gelecek için, arazilerin mülkiyet hakları teminat altına alınarak, sürdürülebilir anlamda kullanılmaları gerekmektedir. Nitekim bugün, mülkiyet hakkı bir insanlık hakkı olarak görülmektedir. İşte tüm bunları sağlamak tapu-kadastronun temel görevidir” diye konuştu.

YAŞANABİLİR KENTLER

Zirvenin önemli bir işlevi harekete geçireceğine inandıklarını belirten Güllüce, “Önce haritaların üretilmesi, mülkiyetin teminat altında alınması ve ardından planlama ve inşaat yapım süreçleri sağlıklı bir biçimde sağlanmış olacaktır. Böylece gelecek nesiller için güvenli mülkiyet altyapısına sahip daha modern, yaşanabilir kentleri ve çevreleri birlikte gerçekleştirip insanlığın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Son Güncelleme: 20.04.2015 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.