15 Ağustos 2015 Cumartesi 16:48
Hükümet, memura zam teklifini açıkladı: 4+4'ün üzerine 3+3

Kamu İşveren Heyeti ile memur konfederasyonları arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hükümet tarafından memurlara, "2016 yılının ocak ve temmuz aylarında yüzde 4+4, 2017 ocak ve temmuz aylarında ise 3+3 zam" önerisini açıkladı.

Çelik, "Artışların enflasyonun altında kalması halinde ise, bir sonraki dönemin başında enflasyon farklarının ödenmesi teklifimizi heyete sunuyoruz. Önümüzde bir hafta var" diye konuştu.

Zam teklifinin enflasyonun altında olduğunu söyleyen konfederasyon üyeleri ile Bakan Çelik arasında tartışma çıktı.
MEMUR-SEN HEYETİ SALONDAN AYRILDI
Bakan Çelik'in açıkladığı zam önerisine tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, önerilen zam oranını kabul edilebilir bulmadıklarını ifade ederek, "Kamu İşveren Heyeti'nin teklifini tekrar müzakere edip masaya tekrar getirmesini istiyoruz. Bu teklife, refah payı ile taban aylık zammı da eklenmelidir" dedi.

Toplantıyı bugün için bitirmeyi uygun bulduklarını söyleyen Yalçın, "Kamu işveren heyetinin bereketli bir teklifle masaya gelmesini bekliyoruz" diyerek, Memur-Sen heyetiyle birlikte toplantı salonundan ayrıldı.

"BU MASAYI TERK ETMEK TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN KAMU EMEKÇİLERİNE HAKARETTİR"
Çelik konuşmasının sonunda masadan kalktığı sırada salonda gerginlik yaşandı. Konfederasyon üyeleri seslerini yükseltti. KESK Başkanı Lami Özgen Bakan Çelik'e, "Bu masayı terk etmek Türkiye'deki bütün kamu emekçilerine hakarettir. Teklifleriniz üzerine bizim de söz hakkımız var" dedi.

"HENÜZ ORTADA TEKLİF İLE İLGİLİ MÜZAKERE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Özgen'in konuşması üzerine Çelik, "Henüz ortada teklif ile ilgili müzakere söz konusu değil. Müzakere yapacağız" şeklinde konuştu.

"ALINTERİMİZ, EMEĞİMİZ MEMUR-SEN TARAFINDAN HÜKÜMETE ÜÇÜNCÜ KEZ PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ DURUMDADIR"

KESK Başkanı Lami Özgen, hükümetin önerdiği zam teklifini eleştirerek, "Şu an var olan enflasyon oranlarının altında bir teklif ile önümüzdeki iki yılın ekonomik ve sosyal hakları bir kez daha Memur-Sen tarafından hükümete peşkeş çekilmiştir. Bizim alınterimiz, emeğimiz, çocuklarımızın geleceği üçüncü kez peşkeş çekilmiş durumdadır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.08.2015 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.