03 Aralık 2018 Pazartesi 22:02
İlk Evini Alacaklara Müjde! 20 Bin TL Devlet Desteği

Kirada oturanlara devlet desteği müjdesi geldi. İlk evini alacak kişilere 20 Bin TL’ye kadar devlet desteği veriliyor.

Ev alacaklara 20.000 TL destek…

2019 Yılından İtibaren Destek

Devlet tarafından sunulan ev alacaklara 20 bin TL destek 2019 itibariyle hayata geçiyor. Nasıl mı? Kişilerin şartlara uygun hareket etmesi durumunda, devlet tarafından sunulan destek ile 20.000 TL’ye kadar katkı alınması mümkün.

20.000 TL Devlet katkısı adı altında destek verilecek. Bunun için ilk şart, kişinin ilk evini alıyor olması. Yani daha önce ev sahibi olan kişiler için bu şekilde bir destek alma söz konusu değil. Bu şartı sağlayan kişiler, ev almak için direkt olarak banka hesabı üzerinden başvurusunu gerçekleştirebilir.

Başvuru Şartları Neler?

Sadece ilk evini alacak olan kişiler için sunulan devlet desteği, bunun dışında da şartlar istiyor. Elbette devlet desteğinin alınması için başvuru şartlarının sağlanması gerekiyor. Oluşturulmuş olan ev alacaklar 20.000 TL devlet desteği için şartları sağlayarak, siz de düzenli şekilde size verilen katkı payı ile evinizi almanın daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz.

  • Ortak hesap olmayacak. Mutlaka dikkat etmeniz gerekenler arasında açmış olduğunuz mevduat hesabının ortak olmaması gerektiğini bilmelisiniz. Bu durumda direkt olarak o hesap üzerinden de devlet desteğinin alınması sağlanabilir.
  • Düzenli ödeme. İstenen, kişinin her ay düzenli şeklide ödeme yapıyor olması. 2016 yılında açılmış olan hesaplar değerlendirilebilir. Ancak 2019 itibari ile devlet katkısının görülmesi söz konusu olacak.
  • En az 250 TL ödeme. Verilen bilgiler göre, kişinin devlet desteği alması için minimum yapacak olduğu aylık yatırım 250 TL olacak.
  • Sizin yatırımınızın üzerinden belirlenmiş olan % ile direkt oalrak devlet katkısının üzerine eklenmesi sağlanacak.

Bu şekilde devlet katkısının ödemelerinin düzenli şekilde devam etmesi sonunda 20.000 TL’ye erişmesi mümkün olabiliyor. Dilerseniz direkt olarak bu şekilde bir hesap açmak, bu şekilde bir yatırım yapmak için direkt olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Devlet desteği ile ev almak açısından son derece büyük avantaj olacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.