06 Haziran 2016 Pazartesi 13:53
İlk Mahsul Borsaya Geldi

Konya Ovası'nda 2016 hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışı, Konya Ticaret Borsası'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. KTB Elektronik Satış Salonu'nda ilk mahsul olmasından dolayı arpanın kilosu 2,30 TL'den işlem gördü.

2016-17 sezonu hububat alımına dualarla başlayan Konya Ticaret Borsası, ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda açık artırma usulü ile gerçekleştirdi. KTB Elektronik Satış Salonu'nda yapılan satışta, alıcılar ilk mahsulü alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yılın ilk mahsul arpasını 2,30 TL fiyatla satın alan Ünkon Tarım Şirketi'nden Ünal Ünsal ve yılın ilk mahsul arpasını satan Meram Kayhüyük Mahallesi'nden Süleyman Uyanık'ı Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Akan ve Meclis Üyesi Muhittin Doğan tebrik etti.

Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Akan "Yağışsız geçen kış aylarının ardından Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan yağışların verim ve kalitede etkili olmasını bekliyoruz. Hububatta geçen yıl rekoltenin yüksek olması 2016 yılı beklentilerini yükseltmişti ancak tahminler bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla düşüş göstereceği yönünde. Bu nedenle hasat döneminin tüm üretici, tüccar, sanayici ve tüketiciler adına hayırlı geçmesini diliyorum." dedi.

2016 yılının ilk arpasını borsaya getirmekten çok mutlu olduğunu belirten Meram Kayhüyük Mahallesi'nden çiftçi Süleyman Uyanık, tüm çiftçiler için bereketli bir hasat diledi.

Sezonun ilk mahsul arpasını satın alan Ünkon Tarım Şirketi'nden Ünal Ünsal ise sembolik olarak satın aldıkları ürünün Konya Ovası'nda başlayan hasadı temsil ettiğini ifade ederek, "İlk mahsul satışı hem satıcı hem de alıcı için anlamlı. Çünkü üreticiler borsaya ilk ürünü getirebilmek için, tüccarlar ise gelen ilk ürünü satın alabilmek için tatlı bir rekabete giriyor." şeklinde konuştu.

Yılın ilk mahsul arpasını satın alan tüccara ve satan çiftçiye Konya Ticaret Borsası tarafından hediyeler verildi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 13:31
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.