17 Haziran 2015 Çarşamba 16:42
İnşaat sektöründe ciro ve üretim arttı

evsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,6, inşaat üretim endeksi de yüzde 0,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının 1. çeyreğine (Ocak-Mart) ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2015 yılı ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,6 artış kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,5 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,8 azaldı.

Son Güncelleme: 17.06.2015 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.