12 Eylül 2018 Çarşamba 15:11
İnternet'ten Para Kazanmanın 32 Basit Yolu (İnternet'ten para kazanmanın yolları)

İnternetten para kazanmak için farklı farklı yollar var, hatta her geçen gün bu yolların arttığını söylemek mümkün. Bunlar arasında gerçekten para kazanabileceğiniz ve tüm dünyada kabul gören bazı yolları inceleyeceğiz. Özellikle son dönemde sosyal medyanın etkisiyle, internetten en hızlı ve kolay para kazanma yolları ise genellikle sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle sizlere en büyük önerimiz, eğer sıfırdan başlayacaksanız ve sermayeniz yoksa sosyal medyaya yönelmeniz dışında başka bir şey olmayacaktır. Sosyal medya başlangıç için kesinlikle harika bir yol.

İnternetten para kazanma yollarını araştırırken de en çok dikkat etmeniz gereken konu ise, kısa vadede 100 liranızı 10 bin lira yapmanızı vadeden reklamlara karşı dikkatli olmanızdır. Bu tür platformların çok büyük olasılık ile hiç bir gerçekçiliği yok. İşte kısa sürede internetten para kazanmanın en kolay 32 yolu…

1- E-Book Yazıp Satmak

Yazı yazma eğilimi konusunda herhangi bir sorununuz yoksa ve başarılı bir hikaye süreci veya eğitim yazısı yazabileceğinize inanıyorsanız eğer e-kitap yazıp satışa sunabilirsiniz.

E-Kitap yazarken çok fazla çaba göstermeniz gerekecek, ancak bu kitabı yazdıktan sonra çeşitli platformlar aracılığıyla satışa sunmanız gerçekten çok kolay. Bu E-Kitap üzerine bir site de açabilir ve bu site aracılığıyla kullanıcıları yönlendirme amacıyla siteye yönlendirebilirsiniz. Son dönemde Türkiye’de de e-booklar daha fazla satılmaya başladı ve bu e-kitapların pazar payı her geçen gün daha fazla artıyor. Sektören para kazanmayı istiyorsanız eğer en çok satılan e-booklara da  göz atmak ilk etapta sizlere yardımcı olacaktır. Konu hakkında ek bilgiler için E-Kitap Yazarak Para Kazanmak adlı rehbere mutlaka göz atın.

2- Sesli Kitap Hazırlamak

Son dönemde e-kitapların popüler olmasıyla birlikte sesli e-kitaplar da daha fazla aranmaya başladı. Özellikle Audible‘nin yükselişiyle birlikte sesli kitapları temin etmek ve satışa sunmak daha kolay hale geldi. Audible’de hesap açarak, sistemin ACX platformu ile sesli e-kitaplar oluşturabilirsiniz. Henüz Türkçe olarak çok az sesli e-kitap var. Bu sayede sektörün Türkçe olarak ilklerinden olma şansınız bulunuyor. Güzel ve akıcı bir sesli e-kitabı tekli satış olarak 10 dolardan bile rahatlıkla satabiliyorsunuz.

Akıllı telefonların yükselişiyle birlikte sesli e-kitaplara olan ilgi de artıyor, bu önümüzdeki yıllarda da artış gösterecektir.

3- Uygulama Hazırlama

Kodlama bilginiz varsa veya kodlamayı başka bir şirkete hazırlayacak kadar sermayeniz varsa eğer uygulama hazırlayıp bunu pazara sunmak, son dönemin İnternetten Para Kazanma yolları arasında kesinlikle ilk 3 sırada yer alıyor.

Android ve IOS platformlarına ait Google Play ve App Store uygulama mağazalarında günlük milyonlarca dolarlık işlemler yapılıyor. Bu pazarda yer edinmek için hala bile çok geç değil! Kaliteli bir fikriniz varsa veya halihazırdaki bir oyun veya uygulamanın daha gelişmiş bir sürümünü yapabileceğinize inanıyorsanız mutlaka bu sektöre giriş yapmalısınız. Uygulama sektöründeki artış, cep telefonu kullanımıyla birlikte her geçen dakika artış gösteriyor. Doğru uygulamayı hazırlayabilmek ve sermayenizin boşa gitmesini engellemek için ilk etapta pazar araştırması yapmanızı kesinlikle öneriyoruz.

4- Fiverr’da İlan Açın

Freelance çalışanların dünyada en çok ziyaret ettiği sitelerden biri olan Fiverr‘de kendi ilanınızı açıp müşteri çekmeye odaklanabilirsiniz. Fiverr’de şuanda 4 milyona yakın farklı ilan bulunuyor ve kullanıcılar yaptırmak istediği genellikle küçük işler için Fiverr’deki kullanıcıların ilanlarına büyük rağbet gösteriyor.

Fiverr’de yapabileceğiniz işlerin bir sınırı yoktur. Örneğin, kartvizit tasarımı, logo tasarımı, SEO işlemleri, CSS hatalarını çözmek, seslendirme yapmak, çeviri yapmak veya video hazırlamak. Yada kendi becerilerinize yönelik farklı bir iş için bile ilan açabilirsiniz. Fiverr’de aylık binlerce dolar kazanan freelancerların da olduğunu belirtmekte yarar var. İşlerinizi doğru zamanında ve doğru şekilde yapabilirseniz eğer kısa sürede ciddi olumlu referanslar ile çok ciddi gelirler elde edebilirsiniz.

5- Profesyonel Hizmetler Satmak

Fiverr’de genellikle amatör ve daha ucuz karşılığı bulunan hizmetler satışa sunuluyor. Eğer profesyonel ve kapsamlı bir hizmet satmayı planlıyorsanız bunun için Fiverr yerine Upwork veya 99Designs‘i kullanmanızı öneriyoruz. Upwork veya 99Designs’i kullanarak daha profesyonel hizmetler satarak ciddi gelirler elde edebilirsiniz. Bunun için genellikle ekip hizmetlerinin de satıldığını belirtmekte fayda var.

İnternetten ciddi ve düzenli para kazanma yollarından biri olan Upwork veya 99Designs platformlarında satışa sunabileceğiniz birçok profesyonel hizmet var. Örneğin e-ticaret platformu oluşturmak, oyun çevirisi yapmak, film çevirisi, büyük şirketlere logo hazırlamak, grafik hizmetleri vermek… Bu platformlarda para kazanmak için genellikle kodlama – yazılım veya grafik konusunda başarılı olmanız gerekiyor. Bu sistemlere yabancıysanız Upwork veya 99Designs’den para kazanamazsınız.

6- Blog Hazırlamak

Bir blog açmak için ciddi bir kodlama veya yazılım bilgisine ihtiyacınız yok. Ücretsiz olarak bile bir blog açabilir ve basit bir şekilde blog oluşturabilirsiniz. Ancak blog açarak internetten para kazanmakistiyorsanız, bunun için kendi alan adınızı alarak yola koyulmanızı öneriyoruz.

Blog açmayı düşünüyorsanız, gerçek bir takipçi kitlesi oluşturabilmek elbette zordur; Ancak insanlara aktarabileceğiniz keyifli, eğlenceli veya eğitici bilgileriniz varsa mutlaka ziyaretçi çekeceksinizdir. Genellikle tecrübe içerikli blogların daha kısa sürede büyüdüğünü de söylemekte yarar var. Blog sitenize ziyaretçi çekmeyi başarabildikten sonra reklam servisleri aracılığıyla blog servisinize reklam alabilirsiniz.

7- E-Posta Pazarlamak

Her başarılı internet projesinin arkasında mutlaka e-posta pazarlamasının da payı büyüktür. E-Postalar aracılığıyla bugüne kadar çok ciddi başarı hikayeleri oluşturulmuştur. E-Posta listelerini oluşturmak veya bu listeler aracılığıyla ürün hizmet pazarlamak gerçekten büyük bir çaba isteyen bir konu. Ancak bu konuda ilk sancılı haftaları atlattıktan sonra elinize çok ciddi bir pazarlama aracı ortaya çıkacaktır.

E-Posta listelerini sosyal medyadan, forum platformlarından, blogunuzdan veya reklam vererek çok rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

8- Açık Artırma Platformlarından Satış Yapmak

E-Bay, Gittigidiyor ve N11 platformlarında açık artırma sistemleri bulunuyor. Bu sistemler aracılığıyla elinizdeki ürünleri ciddi rakamlar ile satışa sunabilir ve / veya aranan bazı ürünleri çok ucuz fiyatlar ile satın alıp bunları tekrar satışa sunabilirsiniz. Açık artırma sistemlerinde para kazanmaya odaklanacaksanız eğer mutlaka piyasada daha az bulunan ürünlere odaklanmanızı öneriyoruz.

9- AirBNB’i Kullanın

Son 2 yıldır internetten para kazanmak yolları arasında çok ciddi talep gören AirBNB aracılığıyla evinizi, odanızı veya ofisinizi kiralayabilirsiniz. Benim evimin bir odasını kim kiralar diye sakın düşünmeyin, bodrumlar bile çok rahat kiracı bulabiliyor. Türkçe olarak da hizmet vermeye başlayan AirBNB’e son dönemde çok ciddi talep var.

Ayrıca eğer girişimci ruhunuzu ortaya koyabilirseniz, talep görebileceğini düşündüğünüz bazı alanlarda evleri uzun vadeli kiralayarak bu platform üzerinden günlük veya haftalık kiraya verebilirsiniz. Bu sayede evinizde oturarak önemli bir gelir kazanabilirsiniz.

10- Fotoğraf Satmak

Başarılı fotoğraflara sahip misiniz? Yada ilgi çekici profesyonel fotoğraf çekebiliyor musunuz? İnternet üzerinden son dönemin en ciddi para kazanma yollarından biri de fotoğraf satmaktır. Son dönemde stok fotoğraf sitelerinde ciddi artış var. Shutterstock ve iStockPhoto gibi platformlar aracılığıyla aylık binlerce dolar para kazanan fotoğrafçılar bile var. Türkiye’de bu sistemlerin kullanılmadığını düşünmeyin, Türkiye sınırları içerisinde yaklaşık 30 bin fotoğrafçı bu yol ile para kazanıyor.

Fotoğraflarınızı satabilmek için çok ciddi rekabetler ile karşı karşıya olacağınızı da unutmayın. En küçük hataya sahip bir fotoğrafın bile alıcı bulmasının zor olduğunu söylemekte fayda var.

11- UBER Sürücüsü Olmak

İnternet üzerinden para kazanma yollarından biri olmasa da, sistemin internet üzerinden hizmet vermesi nedeniyle bu listeye eklenen bir para kazanma yoludur. Özellikle Türkiye’nin büyük şehirlerinde yaşıyorsanız UBER sürücüsü olarak para kazanabilirsiniz. UBER’in son dönemde ciddi bir yükseliş potansiyeli yakaladığını belirtmek gerekiyor.

UBER sürücüsü olmak için işinize çok ciddi önem göstermeniz gerekecek. Standart bir taksici gibi bu işte kalıcı olamazsınız. UBER’e başvurmanız için ehliyetinizin olması ve sabıka kaydınızın temiz olması gerekiyor.

12- El Yapımı Ürünlerinizi Satın

Yurt dışında ETSY platformu aracılığıyla milyonlarca kullanıcı kendi evlerinde ürettiği ürünleri satışa sunuyor. Bu satışlara dünyanın her yerinden çok yoğun ilgi var. ETSY, Türkçe olarak hizmet vermiyor, bu nedenle el yapımı ürünlerinizi satmak için sizlere önerimiz Letgo, Gittigidiyor ve N11 platformları olacak.

Ayrıca ETSY’de ürün listelemek için sizden ücret talep ediliyor ancak Letgo, Gittigidiyor ve N11’de listelemek için ücret ödemezsiniz. Ancak ürününüz satılırsa sizden komisyon alınıyor. Bu platformlarda olumlu bildirimlere mutlaka çok dikkat etmeniz gerekiyor, her satış ve ürün için çok dikkatli olmanız gerekiyor.

13- Online Sanal Mağaza Açmak

E-Ticaret işine girmek istiyor ancak ürün ve altyapı konusunda sorunlar yaşıyorsanız, internet üzerinden yabancı olarak hizmet veren Shopify’den sanal market açabilirsiniz. Ancak Türkçe olarak Shopify’nin hizmet vermediğini ve alternatif olarak Türkiye’de Sopsy, Buypasa ve Ganipara’nın kullanılabileceğini belirtelim.

Sopsy, Buypasa ve Ganipara’da mağaza açmak düşündüğünüzden çok daha kolay ve para kazanmanın kesinlikle önemli bir yolu. Bu platformlarda açtığınız alışveriş sisteminde sattığınız ürünlerden, ürün başına değişmekle birlikte komisyon kazanıyorsunuz. Ancak satış yapmak ilk zamanlarda kesinlikle zor olacaktır, bunun için girişimci özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Eğer orta düzeyde bir sermayeniz varsa, kesinlikle kendi e-ticaret sitenizi açmak daha mantıklı olacaktır.

14- Soru Yanıtlamak

İngilizce olarak hizmet veren Justanswer, kullanıcılardan birçok dalda gelen sorulara yanıtlar verilen bir platform. Bu platformda, her soruya verdiğiniz yanıt ile internetten para kazanabiliyorsunuz. Ancak JustAnswer’de Türkçe soruların sayısının henüz çok az olduğunu söylemekte yarar var.

Türkçe olarak da hizmet veren birçok soru-cevap platformu var ancak bunlardan para kazanmak mümkün değil. Bu nedenle JustAnswer’de bir profil oluşturarak, Türkçe konusunda öncü profillerden olabilirsiniz.

15- Youtube Videoları Hazırlamak

Youtube son dönemde internetten çok ciddi gelir elde edebilmek açıcısdan çok önemli bir platform haline geldi. Youtube videoları ile binlerce kişi zengin olurken, yüz binlerce kullanıcı da yalnızca Youtube videolarından elde ettiği gelir ile hayatını sürdürüyor. Youtube’den para kazanmak hakkında tüm ayrıntılı bilgilere sahip olabilmek için Youtube’den Para Kazanmak adlı rehbere göz atabilirsiniz.

16- Sanal Asistanlık Yapmak

Sanal Asistanlık hizmetleri son dönemde ciddi oranda artış gösterdi. Yeni bir personeli şirket içerisinde istihdam etme masraflarından kaçmak isteyen bilişim şirketleri artık sanal asistanlar ile çalışmaya başladı. Mailleri kontrol eden, basit içerik girişleri yapan, rehber hazırlayan sanal asistanlar arasına katılmak için, iş arama platformlarında “sanal asistan” ilanlarına mutlaka göz atmalısınız.

Bu sektörde hızlı bir gelişim gösterebilmek için deneyim ve referanslar çok ciddi öneme sahip. Bu nedenle sektöre ilk kez giriyorsanız, iş şartları konusunda daha esnek davranmanızı tavsiye ediyoruz. Konu hakkında ayrıntılı bilgilere Sanal Asistan Olarak Para Kazanma adlı rehberimizden göz atabilirsiniz.

17- Oyun Oynamak

Evet ilginç gelebilir ancak internet üzerinden oyun oynayarak da para kazanabilirsiniz. Hatta birkaç dolarlık bir gelirden bahsetmiyoruz, yüzlerce hatta binlerce dolarlık aylık gelir elde edebilmek de mümkün. Online olarak hizmet veren ve ciddi emek isteyen bu oyunlarda başarılı olarak gelir elde edebilmek mümkün.

Oyunlar konusunda kendinize güveniyorsanız, özellikle Steam platformu aracılığıyla oyun oynayarak para kazanabilirsiniz. Hangi oyunlarda daha fazla kazanç olduğu ve oyunlar hakkında bilgiler için PARA KAZANDIRAN OYUNLAR adlı rehberimiz sizi bekliyor.

18- Anket Doldurmak

İnternet çağının tam ortasında bulunmamız nedeniyle şirketler, firmalar artık anketlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor. Bu nedenle anketlere olan ilginin artırılması için anket dolduran kullanıcılara cüzi miktarda gelir veriliyor. İngilizce ve Türkçe olarak anket doldurarak para kazanabileceğiniz birçok platform var. Bu platformlar, elde ettiğiniz geliri hediye çekleri ve çeşitli online ödeme yöntemleri ile ödüyor.

Anket doldurarak para kazanabileceğiniz platformları öğrenebilmek için Anket Doldur Para Kazanrehberimizde çok ayrıntılı bilgilere yer verdik. Ancak unutmamanız gereken nokta, anket doldurarak çok ciddi gelirler kazanabileceğiniz hayaline kapılmamanızdır, bu yol ile ancak internet faturalarınızı ödeyebilirsiniz.

19- Müzik Dinlemek

Evet bu bir hayal değil, yalnızca müzik dinleyerek para kazanabilmeniz mümkün. Ancak çok ciddi gelir beklentisi içerisine girmenizi istemiyoruz. Dinlediğiniz müzik başına birkaç cent – kuruş kazanabileceğiniz bu platformların sayısı her geçen gün artıyor. 

20- Instagram’dan Satış Yapmak

Son dönemde Instagram’ın yükselişinden muhtemelen haberdarsınız. Bu yükseliş insanların çok uzun süre Instagram’da vakit geçirmesini sağladı. Bununla birlikte Türkiye’de özellikle 18 ila 35 yaş aralığının alışveriş için kullandığı platformlardan biri de Instagram olmaya başladı. Instagram’da bir butik açarak ciddi gelir elde etmeyi başaran birçok girişimci ve işletme var. Bunlar arasına katılmak düşündüğünüz kadar zor bir süreç değil. Ortalama bir sermaye hatta sıfır sermaye ile bile Instagram’dan satışa başlayabilirsiniz. Konu hakkında ek bilgiler için Instagram’dan Butik Açmak adlı rehberimize göz atmanıza öneririz.

21- Dailymotion’a Video Yüklemek

Youtube’nin en büyük alternatifi olan Dailymotion’da aynen Youtube gibi video üreticilerine video yükleyerek para kazanma fırsatı sağlıyor. Dailymotion ayrıca Youtube’ye göre telif hakları konusunda daha eşsiz fırsatlar sağlıyor. Konu hakkında tüm ek bilgiler ve nasıl para kazanacağınızı öğrenmek için Dailymotion’a Video Yükleyerek Para Kazanmak! adlı rehberimize mutlaka göz atın.

22- Uygulamaları Kullanın

Akıllı cep telefonlarını artık elimizden düşürmüyoruz. Bu süreç ekonomik dengeleri de büyük ölçüde değiştirdi. Büyük firmalar da insanların akıllı cep telefonlarına olan ilgisini özellikle reklam işlevleri için yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Dünyada cep telefonu pazarı her geçen gün artış gösterirken, bu artışla birlikte telefondan para kazanmak da mümkün. Uygulamalardan para kazanabileceğiniz tam 11 farklı yolu sizler için listeledik.

23- Yandex Toloka

Rus teknoloji şirketi CompTek’in 1997’de piyasaya sürdüğü arama ve çeşitli otomasyon sistemlerinin genel platformu Yandex’in bir de para kazanma servisi var. Toloka adı verilen bu servis aracılığıyla bazı görevleri tamamlayarak kazanç elde edebiliyorsunuz. Konu hakkında ayrıntılı rehbere ulaşmak için Yandex Toloka ile Para Kazanmak rehberimize mutlaka göz atın.

24- Editör Olun

İnternet artık diğer tüm iletişim araçlarından daha hızlı yanıtlar vermek zorunda. Bu nedenle daha hızlı olmak için web siteleri birçok editöre ihtiyaç duyar. Editör olabilmek için iyi bir makale yazarı olmanın dışında hızlı klavye kullanımı konusunda becerikli olmanız gerekiyor.

Editör olmak düşündüğünüz kadar zor değil, günümüzde hemen hemen her internet sitesinde bir veya birden çok editör çalışmaktadır. Editör olabilmek için internet sitelerinin iletişim bölümlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca makale yazarak da ek gelir sağlayabilirsiniz. Makale yazarak para kazanmak sıklıkla öğrenciler tarafından kullanılan bir para kazanma yöntemidir. Ek bilgileri Makale Yazarak Para Kazanmak rehberinden bulabilirsiniz.

25. Online Kurs Hazırlayın

İnternette son dönemde kendini geliştirmek isteyenlerin sıklıkla uğradığı kurs platformları bulunuyor. Udemy, Coursera, Lynda ve Alison gibi platformlarda kurs açabiliyor ve burada kendini geliştirmek isteyenlere bu kurslarınızı sunabiliyorsunuz. Elbette her kurs ilgi çekmeyebilir, eğer dikkat çekici ve başarılı kurslar hazırlayabilirseniz ciddi kazançlar elde edebiliyorsunuz. Bazı kurslara yüz kişi katılıyor ve her birinden 100 – 200 dolar ödeme alabiliyorsunuz.

Online kurslar genel olarak pasif kazanç  imkanı da tanıyor. Bazı kursları bir kere hazırlarsınız ve size yıllarca para kazandırabilir. Bu kapsamda yazılım, donanım, dil gibi en popüler konularda hazırlayabileceğiniz kurslar ile önemli düzeyde gelir elde edebilirsiniz. Son dönemde sosyal medya ile ilgili kurslara da talep artışı var.

26. Web Sitelerini Test Edin

Dünya üzerinde her gün binlerce yeni web sitesi kuruluyor. Bu web siteleri, rahat bir kullanım ve ziyaretçi memnuniyetini üst düzeye çıkarabilmek için ciddi bir çaba gösteriyor. Bu çabanın ardından ise web siteleri teste sunuluyor.  UserTesting.com , Userlytics , TryMyUI , Userfeel , TestingTime gibi platformlar aracılığıyla her web sitesi testi için 10 dolara yakın ücret alabiliyorsunuz.

27. Hizmet Satışı

Pazarlama, tasarım, sosyal medya desteği ve yazılım gibi konularda hizmet sağlayabiliyorsanız eğer bunu rahatlıkla paraya dönüştürebilirsiniz. Örneğin basit bir web sitesi düzenlemesi için bile 20 dolar ücret kazanabilirsiniz. 99Designs, Cloudpeeps veya TopTal gibi platformlarda hizmet sayfanızı ücretsiz olarak açmayı ihmal etmeyin. Satışa odaklandığınız zaman ilk olarak amacınız referans elde etmek olmalı, ardından daha fazla kazanç için çaba gösterebilirsiniz.

28. Yerel İşletmelere Grafik Tasarımı Hizmeti

Hangi şehirde – bölgede bulunuyorsanız bulunun, mutlaka yerel bazda hizmet veren ve ciddi düzeyde grafik ihtiyacı olan firmalar bulunuyordur. İnternet artık en küçük market için bile bir ihtiyaç düzeyinde. Bu kapsamda basit grafik bilgisi ile bile bu işletmelerden para kazanabilirsiniz.

Yerel düzeydeki gazetelere çok düşük rakamlar ile küçük grafiker ilanı vererek iş bulabilirsiniz. Ya da direkt olarak yerel bazda hizmet veren web site sahipleri ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.

29. Online T-Shirt Satışı

Dünyada T-Shirt pazarı her geçen gün büyüyor. Sektöre girmek için ciddi düzeyde bir sermaye ihtiyacı bulunmuyor. İster T-Shirt baskısını siz yapın, isterseniz de Dropshipping fırsatlarını değerlendirin, her bölge için yaratıcı fikirler ile online olarak önemli düzeyde satış elde edebilirsiniz.

T-Shirt işinde en önemli süreç pazarlamadır, yaratıcı reklam fikirleri ile en büyük alışveriş mağazalarına bile rahatlıkla rakip olabilirsiniz. T-Shirt sektöründe kar marjı yüzde 200’ün üzerindedir. Online satışlarda ise en büyük sorun kargo masrafıdır, bu açıdan bir kargo firması ile anlaşma yapmayı ihmal etmeyin.

30. Soru Yanıtlayın (İngilizce)

İngilizce biliyorsanız internetten para kazanmak kesinlikle daha kolay. Örneğin Justanswer adlı platforma kayıt olarak, buradaki sorulara yanıt verip para kazanabilirsiniz.

31. Satış Temsilcisi Olun

İnternet üzerinden satış yapan hemen hemen tüm e-ticaret platformlarında, ziyaretçiyi karşılayan bir form aracılığıyla destek sağlayan satış temsilcileri bulunuyor. Bazı platformlarda temsilci sayısı çoğu zaman 50’nin bile üzerindedir. Satış temsilcilerinin çoğu evlerinden veya ofislerinden (uzaktan) çalışır. Bu kapsamda e-ticaret platformlarına mail üzerinden ulaşarak iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

32. Şarkı Sözü Yazın

İlginç gelecek ama son dönemde internet üzerinden para kazanma yollarından biri de şarkı sözü yazıp satmak oldu. Youtube gibi platformlar aracılığıyla müzik sektöründe yaşanan değişim ile birlikte daha fazla şarkı sözüne ihtiyaç duyulmaya başlandı. Genç müzisyenler veya grupların artışı ile birlikte şarkı sözleri daha fazla talep görüyor, bu kapsamda yeteneğiniz varsa veya yeteneği bulunan birilerini tanıyorsanız, şarkı sözü satarak da para kazanabilirsiniz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.