16 Şubat 2014 Pazar 23:36
İşgücünde 14 milyon 'kadının adı yok'

Yazıcı, Türkiye’de 2013 Eylül ayı itibarıyla işgücüne dahil olmayan yaklaşık 19 buçuk milyon kadın olduğunu belirterek, “Bu kadınların içinden öğrencilik, yaşlılık, hastalık gibi zaruri sebepler çıkarıldığında çalışabilir durumda olan ama işgücüne katılmayan yaklaşık 14 milyon kadın var” diye konuştu.

 

Yazıcı, yalnızca ev işleriyle meşgul olduğu için işgücüne dahil olmayan kadınların sayısının ise yaklaşık 11 buçuk milyon olduğunu bildirdi. Yazıcı, şunları söyledi: Sigortayı devlet ödüyor “Kadınlarımızın istihdamdaki yerini güçlendirmek için hem devlet tarafından birtakım düzenlemeler yapılması, hem toplumsal anlamda kadına biçilen rollerin değişmesi gerekmektedir. Kadınların istihdamı halinde işveren payı sigorta primleri 24 ay  süresince İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmaktadır.” Yazıca, kadınların istihdam edilmesini desteklemek için yürüttükleri çalışmalar hakkında şunları söyledi? “Kurumumuz aktif işgücü programları uygulamaya devam etmektedir.

 

2013 yılında aktif iş gücü programları kapsamında düzenlenen 31 bin  385 kursa 220 bin 75 kişi katıldı. Bu kurslara katılanların 113 bin 74’ünü kadınlar oluşturdu. Geçtiğimiz yıl istihdam garantili mesleki eğitim kurslarımıza katılan 67 bin 127 kişinin ise 41 bin 300’ü kadındı.”

Son Güncelleme: 16.02.2014 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.