02 Haziran 2016 Perşembe 18:13
İsmaill Gülle'den Almanya'ya Tepki

Ermeni iddialarını onaylayan Almanya'ya bir tepki de İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle'den geldi.

Gülle, "Alınan karar 40 yıllık dostluğumuza yakışmadı." dedi.

Gülle açıklamasında şunları belirtti:

" Almanya parlamentosunun aldığı bu kararı kabul etmek mümkün değil. 100 yıldır gündeme getirilen ve hiçbir resmi dayanağı olmayan bu iddiaları soykırım olarak kabul etmesi bizleri derinden yaraladı. Almanya bizler için her zaman yakın bir dost, müttefik oldu. Yıllardır saygı ve sevgi çerçevesinde bir ilişki yürüttük. İhracatta en büyük pazarlarımızın başında geliyor. 3,5 milyon Türk Almanya'da yaşıyor ve bunların azımsanmayacak bir bölümü de ülke ekonomisine katkı sağlıyor, yön veriyorlar. Parlamentonun aldığı kararın Alman halkının genel kanaati olmadığına inanıyorum. Siyaset yapmak bizim işimiz değil, siyasiler konuyla ilgili gerekli cevabı vereceklerdir. Biz iş dünyası olarak ticaret yapmaya devam edeceğiz. Ancak Alman parlamentosunun aldığı bu kararın 40 yıllık dostluğumuza yakışmadığını söyleyebilirim"

Son Güncelleme: 02.06.2016 18:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.