07 Ocak 2016 Perşembe 12:33
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Zorunlu ama cüzi

Zamların uzun zaman yapılmadığı için zorunlu olarak gündeme geldiğini kaydeden Yılmaz, “Geliri düşük kitleleri en yakından ilgilendiren zam elektrik zammıdır. Öyle bakarsanız asgari ücrete yüzde 30, elektriğe yüzde 6 zam yaptık. Cüzi bir miktar” dedi. Yılmaz, art arda zam yapılmasının vaatlerin maliyeti olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını söyledi.

Zamların, enflasyonla ilişkili olduğunu dile getiren Yılmaz, TBMM’deki sohbetinde şunları söyledi: “Yeni yılda yapılan zamlar oransal olarak baktığınızda çok düşük. Asgari ücrette yüzde 30’a yakın zam yapıldı. Bununla kıyaslasanız, çok gerisinde kaldığını görürsünüz.

Asgari ücretliyi en çok etkiyecek olan zam elektriktir. O da yüzde 6 oranında ve enflasyonun altında. Burada yapılması gereken enflasyon düzeyiyle, reel ücret artışını kıyaslamaktır. Yapılan zamların vaatlerimizle ve bütçeye yaratacağı etkiyle ilgisi yok. Biz şimdi vaatlerimizin karşılıklarını bütçe kalemlerine yerleştiriyoruz. Zamlar enflasyonla ilgili ve uzun süreden beri yapılmayan ve zorunlu olan zamlar. Oransal olarak da öyle çok yüksek değil.”

ELEKTRİKTE ZAM YÜKÜ 1.8 MİLYAR TL 

YILBAŞINDA yapılan elektrik zammı ile ilgili bir açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektrik zammıyla konutlardan bir yılda fazladan 1.8 milyar TL toplanacağını ifade etti. Açıklamada,”Yapılan zammın 4 kişilik bir ailenin asgari 230 kilovat saatlik tüketimi üzerinden faturalarına yansıması 5.3 TL olacak. Bir hanenin elektrik faturası aylık 89.4  liradan 94.7 liraya çıkarıldı” denildi.

Son Güncelleme: 07.01.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.