06 Haziran 2016 Pazartesi 12:28
Kamuda İlk 'Kurumsal Mimari' Semineri Gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE) tarafından kamuda ilk olma özelliği taşıyan "Dijital Devlet ve Kurumsal Mimari" semineri gerçekleştirildi.

TÜBİTAK BİLGEM'den yapılan açıklamaya göre, Wyndham Hotel Ankara'da düzenlenen seminer, Türkiye'de dijital devlet alanında, kurumsal mimari konusunda düzenlenen ilk etkinlik olmasıyla dikkati çekti.

Kamu kurumlarından ve özel sektörden birçok yöneticiyi bir araya getiren, yabancı konuşmacıların da sunum yaptığı etkinlikte, dijitalleşme, dijital devlete dönüşüm ve kurumsal mimariye yönelik bilgi ve tecrübeler paylaşıldı.

Seminerde konuşan TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, dijital teknolojilerin sadece birey olarak sosyal alanda değil, iş ve ekonomi hayatında, vatandaş-devlet etkileşiminde, merkezinde vatandaşın olduğu tüm hizmetleri dijitalleştirdiğini kaydetti.

Mantar, "Kurumsal mimari yöntemleri ise kurumların mevcut kabiliyetlerini görme ve dijital teknolojilerle dijital servis sunabilme kabiliyetlerini kazanmaları için gerekli sistematik dönüşüm yol haritaları oluşturmalarına imkan veriyor. Devlet ve kurum bazındaki dijital dönüşüm, kaynakların kurumsal mimari yöntemleri ile öngörülebilir şekilde etkin ve verimli bir biçimde yönetilmesiyle kamu faydasına dönüşür" ifadelerini kullandı.

Başkan Mantar, "Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nün katkılarıyla hazırlanan 2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde ulusal ve kurum ölçeğinde kurumsal mimari yapılarının kurulacak olması önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.