15 Ağustos 2015 Cumartesi 17:03
Karın ağrısına iyi gelen pratik bilgiler?

Karın ağrısına iyi gelen pratik ve doğal bilgiler nelerdir ?

Karın ağrısı!

Sosyal hayatını kabusa çeviren olur olmaz yerlerde bitmek bilmeyen sancılar ve ağrı çekenler bu makalemiz tam da size göre.

Karın ağrısından muzdarip iseniz evinizde hazırlayacağınız doğal bitki çayları size çözüm olacaktır.Sizler gibi çekmiş olduğum bu ağrılardan dolayı internetten bulmuş olduğum ve yararlı olan bir kaç yöntemi sizlerle paylaşacağım.

Doğal tedavi yöntemlerini anlatmaya başlamadan  özellikle belirtmek isterim ki önceliğiniz doktorunuza başvurmak olsun.Burada ki yöntemler tamamen doğal olup hafif karın ağrıları için düzenleyici bitkisel karışımlardan oluşmaktadır.Ağrılarınız hafif değil ise doktor yardımı almanız gerekmektedir.

HAFİF KARIN AĞRISI TEDAVİ YÖNTEMLERİ;

Bir tutam nane (kuru veya yaş farketmez) ile bir tane bütün limon , parçalanarak kaynatılıp suyunun içilmesi.
Portakal kabuğu Rezene, aynı miktarda karıştırılıp kaynatılarak suyu içilir.


100 gr. çörek otu 1 kg. bala karıştırılıp aç karnına 1 yemek kaşığı ağrı olduğu zaman yenir.


Papatya, biberiye, lavanta, mentollü nane, fesleğen, mürver çiçeği, yarpuz çiçeği, ayrı ayrı veya bir kısmı karıştırılıp çay gibi içilir.


Biberiye yağı, kekik yağı, küçük çocukların göbeğine veya ayakaltına sürülür. Büyüklere 1 fincan suya 10 damla damlatılıp içilir.


Bir miktar tatlı badem içi havanda dövülmek su­retiyle ezilip süt ile karıştırılarak içilir. Özellikle bebeklerin ka­rın ağrısı için faydalı olur.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ve kü­çük bir parça limon kabuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonra ağalı durumlarda yu­dum yudum aç karnına kullanılır.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Bir su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı benekli yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten sonra, süzülerek, her Öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yu­dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir.


 Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı san şebboy katılıp soğuduktan sonra ağrılı durumlarda günde üç çay kaşığı aralıklarla birer çay kaşığı olarak kullanılır. Daha büyük dolarlarda kullanılması bitkinin zehirli olmasın­dan ötürü sakıncalıdır.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik­ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka­tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yârim kahve fincanı yakılmış ve dövül­müş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice karıştırılarak temiz bir tülbent’in arasına konulup karın bölgesinin üzerine bağlanır.


Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun hali­ne getirildikten sonra yenilir.


Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.


Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonra yenilir.


Bir adet iri baş soğan çırpıcı yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka­tılarak içilir.


Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde kızgın ütü gezdirilir.


Bal ve tarçın mide ağrısına ve mide ülserine karşı oldukça yararlıdır. Nane, sakinleştirici etkisi ile mide ağrılarına iyi gelir. Papatya çayı da mide ağrısını kesmeye yardımcı olur.”

Son Güncelleme: 15.08.2015 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.