04 Temmuz 2017 Salı 22:11
Kenya'da Çin Malı Köprü 2 Haftada Çöktü

Kenya'da yapımına başlanan Sigiri Köprüsü teftiş edildikten 2 hafta sonra çöktü. Köprü Başkan Uhuru Kenyatta tarafından seçim propagandası yapmak için kullanılıyordu.

(Hürriyet) - Kenya'da bir Çin şirketi tarafından yaptırılan Sigiri Köprüsü tamamlanmadan çöktü. Başkan Uhuru Kenyatta'nın seçim propagandası olarak kullandığı köprü ülkede epey ses getirmişti.

Kenyetta iki hafta önce köprüyü teftişe gelmiş, seçim çalışmaları kapsamında inşaatın etrafında bir miting düzenlemişti. 

Köprünün Kenya'nın gelişimi açısından önemli bir örnek olduğunu söyleyen Kenyatta, görkemli bir miting geçirmişti.

Köprünün 12 milyon dolara mal olacağı belirtilmişti. 8 Ağustos'ta yapılacak seçimler öncesinde ülkedeki muhalef lideri Raila Odinga ise hükümeti yolsuzlukla suçladı. Odinga, hükümet yetkilileri ve Çinli şirketlerin yolsuzluk yaptıklarını ve bu nedenle bütün projelerin Çinli şirketlere verildiğini öne sürdü.

Son Güncelleme: 04.07.2017 22:14
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.