19 Kasım 2017 Pazar 14:41
Kömüre Gelen Zam Cep Yakıyor! Yüzde 35 Zam...

Kış mevsiminin yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde kömüre yüzde 35 zam yapıldığı açıklandı. Katı Yakıt Satıcılar Derneği Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre zam sonrasında kömürün ton fiyatı 850 lirayı buldu.

Kömür Satışları Arttı

Katı Yakıt Satıcılar Derneği Başkanı kömürle ısınan vatandaşa kötü bir haber verdi. Dernek Başkanı Mehmet Tiryakioğlu fiyatların yüzde 35 arttığını duyurdu. Dernek Başkanı kışın başlamasıyla birlikte kömürcüler sitesinde hareketliliğin başladığını, vatandaşların kömür ihtiyaçları için alım yaptıkları ifade etti. Tiryakioğlu açıklamasında kömür tüketiminin her geçen yıl biraz daha gerilediğini, tüketimin azalmasında doğalgaz kullanımının etkili olduğunu, pazarın ise ciddi şekilde küçüldüğünü belirtti.

Bir Ton Kömür 850 Lira!

Vatandaşı üzecek gelişmeleri aktaran Katı Yakıt Satıcılar Dernek Başkanı, kömür fiyatının yüzde 35 arttığının altını çizerek, “Bir önceki yılın bu zamanlarında kömürün ton fiyatı 600 ile 650 lira arasında değişmekteydi. Aynı kalitede kömür bu yıl 850 liraya ulaştı. Fiyatların artmasında Rusya ile Çin bağlantısının etkili olduğu ifade ediliyor. Kışın kömürle ısınan vatandaşlara tavsiyemiz, bir sonraki yıl yakacakları kömürü Mayıs, Haziran ayları gibi almaları” dedi. Kışın fiyatların arttığına dikkat çeken Tiryakioğlu, artan talebin fiyatların yükselmesini beraberinde getirdiğine vurgu yaptı. Zamların ithalatçı firmalar tarafından yapıldığını da dile getirdi.

Kömür alamaya giden vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu ifade etmeyi ihmal etmedi.

“Pazar Her Yıl Yüzde 20 Daralıyor”

Kömür pazarındaki küçülme konusuna da değinen Dernek Başkanı pazarın yıllık bazda yüzde 20’yi bulan oranda daraldığını, bunun en önemli nedenininse yaygınlaşan doğalgaz kullanımı olduğunu ifade etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.