01 Mart 2017 Çarşamba 13:06
KOSGEB sıfır faizli kredi sonuçları açıklandı!

KOSGEB sıfır faizli kredi başvuru sonuçları kurumun internet sayfası üzerinden açıklandı. Toplam 460 bin işletme kredi kullanmaya hak kazandı açıklamasını yapan Başbakan Binali yıldırım, 2017 KOSGEB 50 bin TL sıfır faizli kredi verme işleminin başladığını duyurdu. Peki, dün akşam açıklanan KOSGEB 50 bin TL sıfır faizli kredi almaya hak kazananlar nasıl alacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

KOSGEB faizsiz kredi sonuçları merakla bekleniyordu. Vatandaşların dün gündüz saatlerinde açıklanmasını beklediği KOSGEB kredi sonuçları akşam saatlerinde açıklandı. KOSGEB sonuçları aynı zamanda SMS bilgilendirmesi olarakta duyuruldu. İşte KOSGEB kredi başvuru sonuçları sorgulama ekranı ve detaylar

KOSGEB sıfır faizli 50 bin TL destek kredisi başvuru sonuçları bu akşam itibariyle vatandaşların erişimine açıldı. Başbakan Binali Yıldırım bugün yaptığı açıklamada "KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık." dedi. KOSGEB destek kredisi sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte SMS bilgisi alamayan vatandaşlar, sorgulama ekranına nasıl ulaşacaklarını merak ediyorlar. İşte, KOS sıfır faizli 50 bin TL destek kredisi başvuru sonuçları sorgulama sayfası.

http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden sorgulamalar aktif olarak yapılabiliyor. İşte, KOSGEB kredi sonuçlarıyla ilgili detaylar.

Başbakan Binali Yıldırım bugün yaptığı açıklamada "KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor" dedi.

KOSGEB gov.tr'den yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısının ardından sorgulama sayfasının aktif hale geçeceği bildirilmişti.

KOSGEB kredisine başvuru yapan vatandaşlar SMS yolu ile bilgilendirilmeye başlandı. KOSGEB'in ana sayfasından hak kazanan adaylar sorgulama işlemlerini şu anda yapabiliyor. 

KOSGEB KREDİ SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞBAKAN'DAN KOSGEB KREDİ AÇIKLAMASI

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, "KOSGEB faizsiz kredi başvurularıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, "KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. KOSGEB kredilerini verme işlemi bugün başlıyor. Küçük işletmelere yaklaşık 11 milyar TL nakit kaynak sağlıyoruz. Gurbetçiler ya da yurt dışında yaşayanlar, Türkiye’de konut ya da işyeri almaları durumunda kendilerinden KDV alınmayacak. Bir referanduma gidiyoruz, diye her şeyi bırakıp işi gücü rafa kaldıramayız. Kalkınma projelerimiz devam ediyor. Her sözümüz gibi bu sözümüzü de tutuyoruz" dedi.

BAKAN ÖZLÜ'DEN KOSGEB KREDİSİ AÇIKLAMASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü twitter'dan şu mesajları paylaştı:

-KOSGEB tarafından kullandıracağımız 50 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği ile ilgili işlemler bugün başladı, hayırlı olsun.

-Gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahibi 460 Bin 167 küçük işletmeye 50 Bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullandırılacak.

15 GÜN İÇİNDE PİYASAYA 11 MİLYAR TL

-Yıllık cirosu 1 Milyon 345 Bin TL’nin altındaki bütün küçük işletmelere, ciro büyüklüklerine göre 20 Bin TL ila 50 Bin TL arasında olacak.

-Kredinin geri ödemesi ilk bir yılı ödemesiz kalanı 2 yıl içinde üçer aylık eşit taksitlerle olacak.

-Küçük işletmelerimize cansuyu olacak bu kredi kapsamında önümüzdeki 15-20 gün içinde piyasaya yaklaşık 11 milyar TL sıcak para girişi olacak.

KREDİ ALMA SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

KOSGEB resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, başvurusu kabul edilen işletmelerin kredi alma süreci aşağıda verilen sıralamaya göre ilerleyecek

1) Başvurular, değerlendirme kriterlerine göre bütçe limitleri dâhilinde sıralanacak. 

2) Listede yer alan işletmelere SMS ve/veya e-posta ile bildirim yapılacak. 

3) Işletme, sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr web adresinden giriş yaparak başvuru sonucuna ilişkin çıktı alıp KOSGEB ile protokol imzalanan bankalardan (Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., T. Garanti Bankası A.Ş.. T. Halkbankası A.Ş., T. ',bankası A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Bankası A.Ş.) herhangi bir tanesine giderek kredi işlemlerini başlatabilecek. 

4) Işletmenin kredi başvurusu, banka tarafından, genel bankacılık mevzuat', bankacılık teamülleri, banka mevzuatı ve kredi politikaları doğrultusunda değerlendirilecek. Banka değerlendirmesi sonucunda, kredi talebi uygun bulunan işletmeler için yazılım sistemi üzerinden banka onay işlemi gerçekleştirilecek ve başvuru formunda belirtilen kredi üst limitini geçmemek üzere banka tarafından öngörülen kredi miktarı girilecek. 

5) Bankanın, kredi talebini olumlu değerlendirdiği ve ön onay verdiği işletme, kayıt ve beyanname onay işlemleri için KOSGEB Müdürlüğüne gidecek.

6) Listede yer alan ancak KOSGEB kaydı ve/veya 2015 yılı KOBI Bilgi Beyannamesi onaylı olmayan işletmelere KOSGEB Müdürlükleri tarafından yazılım sistemi üzerinden onay verilmeyecek. Bu nedenle KOSGEB'e kaydı ve 2015 yılı KOBI Bilgi Beyannamesi olmayan işletmelerin KOSGEB Müdürlüklerinde bu işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

7) Yapılacak değerlendirmede resmi veriler kullanılacağından, KOBI Bilgi Beyannamesi bulunan ancak eksik/hatalı olan işletmelerin gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekecek. Bu kapsamda. Programa başvuru yapmış sayılacak ve başvuru yapacak işletmelerin 2015 yılı KOBI Bilgi Beyannameleri ilgili Uygulama Birimleri tarafından kontrol edilecek ve eksik/hatalı olanların resmi verilerle uyumlu hale getirilmesi sağlanacak.

8) Beyanları resmi verilerle uyumlu olan ve başvurusu uygun bulunan işletmelere KOSGEB Müdürlüğü tarafından onay verilecek. KOSGEB Müdürlükleri tarafından verilen onay, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, 2015 yılı KOBI Beyannamesi onaylı ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan işletme olduğu anlamına gelmektedir.

9) Banka'nın talep ettiği krediye ilişkin belgelerin Banka Şubesine teslimi ile kredi değerlendirme ve tahsis süreci başlayacak. Işletmelerin kredi başvurusu, Banka tarafından, genel bankacılık mevzuatı, bankacılık tearnülleri, Banka mevzuatı ve kredi politikaları doğrultusunda değerlendirilecek.

10) Kredisi Banka tarafından uygun bulunan işletme için Banka Şube onayı ve Banka Genel Müdürlük (Temerküz Şube) onayı verilerek KOSGEB'e yazıyla iletilecek. KOSGEB tarafından onaylanan işletmeler Bankaya bildirilecek. 

11) KOSGEB'in onayladığı işletmeye Banka tarafından kredi kullandırılacak.

Son Güncelleme: 01.03.2017 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.