29 Nisan 2015 Çarşamba 17:38
Kuzey Irak'tan petrol vanalarını Türkiye'ye iyice açacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Petrol ve Gaz Komisyonu Başkan Yardımcısı Dilşad Şaban, Türkiye'ye ihraç edilen petrol miktarının haziran ayından itibaren 625 bin varile çıkarılacağını söyledi. 

AA muhabirine konuşan Dilşad Şaban, Erbil ile Bağdat yönetimi arasında 2 Aralık 2014'te yapılan anlaşmaya göre petrol sevkiyatının sürekli artırıldığını belirtti.

Şaban, "Kürt yönetiminin sonuna kadar söz konusu anlaşmaya bağlı kalacağını" vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesinden Türkiye'ye ihraç edilen petrol miktarı haziran ayında 625 bin varile çıkarılacak. Kürdistan bölgesi normalde günlük 550 bin varil petrol göndermeyi tahahhüt etmişti. Ancak bu fazladan gönderilen petrol, daha önce ilk üç ayda yaşanan kayba sayılacak. Bu şekilde Irak Milli Petrol Şirketi'nin (SOMO) kontrolünde söz verildiği kadar petrol ihracı yapılmış olacak."

Kerkük'te bazı kuyuların hala terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunması ve mevcut boru hatlarının arızalı olması nedeniyle istenilen seviyede petrol ihracatı yapılamadığını ifade eden Şaban, teknik arızalar giderilse dahi Kerkük'teki petrol sevkiyatının en fazla 300 bin varil olacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 29.04.2015 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.