20 Ekim 2016 Perşembe 12:10
KYK kredi ve burs sonuçları ne zaman açıklanacak?  2016'da burs ücretleri ?

 Kurumun Genel Müdürü Sinan Aksu Anadolu Ajans’a yaptığı açıklamada, birinci sınıf öğrencilerin 2016 Kasım ayında burstan yararlanabileceklerini söyledi. Kurum 2016 yılında burs ücretleri ne kadar olacak?

12 Ekim 2016 tarihinde Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları sona ererken, öğrencilerin en çok merak ettiği KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu oldu. Uzun bekleyişinin ardından kasım ayına girilmeden sonuçlarının açıklanması bekleniliyor.

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Dikey Geçiş Sınavı ve kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin geçişleri bittikten sonra sonuçların açıklanacağını dile getirdi. Başvuru sürecinde kurum ince eleyip sık dokudu ve başvuruları çok dikkatli bir şekilde inceledi. Birçok öğrenci E-Devlet üzerinden başvuru sürecinde doğru ve eksiksiz bilgi verdiyse, kurum en çok bu öğrencilere hak tanıyacak. Burs konusunda öncelikli hak hangi öğrencileri kapsamaktadır?

Öncelik hak kimin?

KYK başvuru sırasında “öncelik” hakkın kimde olduğunu açıkladı. Burstan yararlanmak isteyenlerde ilk olarak: Şehit aile çocukları, anne ve babasını kaybetmiş öğrenciler, %40 fiziksel engelli öğrenciler, gazi çocukları, Aile ve Sosyal Güvenlik Politikalar Bakanlığı’na ait yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler, Daruşşafaka Lisesi’nden mezun olan öğrenciler, milli sporcular, terörden ötürü yerini değiştiren öğrenciler veya terörden dolayı ailesini kaybeden öğrenciler, ÖSYM’nin 2016’da yaptığı sınavda ilk yüze giren öğrenciler, öncelik haktan yararlanabileceklerdir.

KYK burs ücretleri ne kadar olacak?

Geçen sene üniversitede okuyan öğrenciler burs ücretleri olarak 330 lira alırken, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, ücretlerin yükseltileceği müjdesini verdi. 2016-2017 yılları arasında öğrencilerin alacağı burs ücretleri enflasyon zammı üstünde olarak 400 Türk Lirası.

Son Güncelleme: 20.10.2016 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.