08 Ocak 2016 Cuma 14:49
Mehmet Şimşek'ten yolsuzluk itirafı !

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bağımsız kuruluşlarca hazırlanan yolsuzluk algısı endeksinde Türkiye'nin iyi bir sıralamada olmadığını söyledi. Yolsuzluk algısı indeksine göre Türkiye 175 ülke arasından 65. sırada yer alıyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bağımsız kuruluşlarca hazırlanan yolsuzluk algısı endeksinde iyi bir sıralamada olmadığını ve gelişme kaydetmesi gerektiğini söyledi. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi'nin (SETA-DC) organize ettiği, Insight Turkey 5. Yıllık  Konferansı'nın onur konuğu Şimşek, Türk ekonomisinin gidişatı ve bu alanda yapılacak reformları içeren bir sunum yaptı, Türkiye'nin ilerlemek adına daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin reform programının 3 bileşenden oluştuğunu dile getiren Şimşek, bunları sektörel dönüşüm, daha geniş yapısal reformlar ve AB'ye kabul edilme süreci şeklinde sıraladı. Yolsuzluklar ile mücadele ve şeffaflık konusunda atılacak adımlara değinen Şimşek, siyasi etik konusunda yasa tasarısı hazırladıklarını kaydetti. Tasarının bitme aşamasında olduğunu kaydeden Şimşek, yılın ilk çeyreğinde bu tasarıyı Meclis'e sunacaklarını ifade etti. İngiltere merkezli Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün hazırladığı yolsuzluk indeksine değinen Şimşek, yolsuzluk algısı indeksine göre Türkiye'nin 175 ülke arasından 65. sırada olduğunu belirtti, “İyi bir yer değil. Çok daha fazla ilerleme gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 2002'de Türkiye'nin yolsuzluk indeksinde 102 ülke arasından 64. olduğu bilgisini veren  Şimşek, yolsuzluğun kendilerinden önceki dönemde daha kötü olduğunu savundu.

Son Güncelleme: 08.01.2016 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.