18 Ağustos 2015 Salı 18:43
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Dolarda yaşanan rekor tırmanışın ardından Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yüzde 7,50 seviyesinde bulunan politika faizi olan 1 haftalık repo faizlerinde değişikliğe gitmedi. 
PPK, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7,25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10,75, piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faizini de yüzde 10,25 düzeylerinde sabit tuttu."SIKI LİKİDİTE POLİTİKASI UYGULANACAK"
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı kararında, kur hareketlerinin çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi geciktirdiği, bu nedenle yurtiçi ve küresel piyasalardaki belirsizlikler ile enerji ve gıdadaki oynaklıklar dikkate alınarak gerekli görülen süre boyunca daha sıkı likidite politikasının uygulanacağı belirtildi.
"TEMKİNLİ DURUŞ SÜRECEK"
Önümüzdeki dönemdeki para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağının belirtildiği PPK kararında, enflasyon beklentilerinin, fiyatlama davranışlarının ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceği ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisininin yataya yakın tutulacağı belirtildi. 
"AÇIKLANACAK HER VERİ..."
Kararda ayrıca şu açıklamalara yer verildi: "Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyretmektedir. Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir. Dış talep zayıf seyrini korurken iç talep büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermektedir. Kurul, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir. İşlenmiş gıda ve enerji fiyatlarındaki gelişmeler kısa vadede enflasyonu olumlu etkilemektedir. Ayrıca Kurul, küresel para politikalarının normalleşmeye başlamasından önce ve sonra uygulanabilecek diğer politikaları ele almıştır. Konuyla ilgili değerlendirmeler çerçevesinde oluşan yol haritasının internet sayfasında kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırılmıştır. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır."   

 

Son Güncelleme: 18.08.2015 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.