27 Temmuz 2016 Çarşamba 12:22
Merkez Bankası'dan FETÖ ye Hodri Meydan

FETÖ'nün halk tarafından püskürtülen 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, 17 Temmuz'da aldığı tedbirlerle piyasalara 'güven' mesajı veren, 19 Temmuz'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında ise faiz indirimine devam ederek geri adım atma- yan Merkez Bankası, darbecilerin 'ekonomi' üzerinden kriz algısı oyununu dün bir kez daha bozdu. Yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yüzde 7.5 olan enflasyon tahminini değiştirmediklerini belirtirken, Türkiyeekonomisinin büyümeye devam ettiğinin altını çizdi.

RİSK YOK, B PLANI HAZIR
15 Temmuz darbe girişimine karşı gereken tüm önlemleri aldıklarının altını çizen Çetinkaya, "Risk yok, B planımız hazır.Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor" dedi. Merkez Bankası'nın da tüm kurumlar gibi gerekli tedbirleri çalıştığını vurgulayan Çetinkaya, "BDDK, SPK, Hazine Müsteşarlığı'ndan Bankalar Birliği'ne kadar çok yoğun ve yakın bir temasla tedbir alındı. İhtiyaç olursa, her türlü tedbiri almaya hazırız" diye konuştu.

BÜYÜME EĞİLİMİ KORUNUYOR
Darbe girişiminin etkisinin en erken gözlenebileceği yerin ödeme sistemi hareketi olduğunun altını çizen Çetinkaya, dikkat çekici sorunla ya da güven kanalında erozyona işaret eden hiçbir şeyle karşılaşmadıklarını ifade etti. Çetinkaya, yaşanan darbe girişimine rağmen, Türkiye'nin ılımlı ve istikrarlı büyüme eğilimini koruduğunu söyledi. Çetinkaya ayrıca yabancı yatırımcılarda bir tedirginlik olmadığını kaydetti.

VATANDAŞ DESTEK VERDİ
Darbe girişimi sonrası vatandaşların 8 milyar dolarlık dövizbozdurup bankaya yatırmasını değerlendiren Çetinkaya, "Yerleşikler ve hane halkının döviz satarak dengeleyici hareket ettiklerini gördük. Merkez Bankası olarak nisandan bu yana döviz satışı yapmadık. Gelen talebi yurt içi yerleşikler karşılıyor. En önemli unsur şudur, bu belli bir güvene işaret eder ve yerleşiklerin attıkları adımların piyasada dengeleyici rol oynaması yaşanan olaylara güven kanalında toplumun verdiği somut ve olumlu tepkidir" dedi.


Son Güncelleme: 27.07.2016 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.