29 Ocak 2016 Cuma 21:07
Milli Piyango yeniden ihaleye girdi

Önceki ihaleye ilişkin bazı sorunların ortaya çıktığını, Danıştayın ihalenin “bir imtiyaz olmadığını” belirlediğini anlatan Ağbal, özelleştirme ihalelerinde sözleşme bedelinin dolar veya lira olmasının, özelleştirme hazırlık evresindeki istişarelerde belirlendiğini anımsattı. Bir önceki ihalede bu seçim hakkının ihaleyi kazanan firmaya verildiğini belirten Ağbal, geçen sene beklenmeyen şekilde kurlarda artış meydana geldiğini ve 2015’in belirsiz ortamının firmaların kaynak bulmakta zorluk çekmesine neden olduğunu anlattı.Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2015 yılında bu ihaleyi alan firmalar bakımından gerek yurt içinde gerek yurtdışında kaynak arayışına çıktıklarında herkes ilk önce ülkedeki siyasi atmosfere, öngörülebilirliğe, belirsizliğe bakıyor. 1 Kasım seçimleri Türkiye’de siyasi belirsizliği tam manasıyla ortadan kaldırdı. Dolayısıyla şu anda özelleştirme bakımından, siyasi noktada son derece olumlu bir atmosfer var hem yurt içi, hem yurt dışı piyasalarda. Çünkü herkes biliyor ki önümüzdeki 4 yıl seçimin olmadığı bir atmosfer var. Hatta 2019 sonrası dönemde de AK Parti’nin güçlü bir şekilde iktidarına devam edeceğine ilişkin herkesin açık söylemek gerekirse bir inancı var.”

Son Güncelleme: 29.01.2016 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.