20 Mart 2015 Cuma 14:07
Nintendo, Android Cihazlar İçin Oyun Üretecek!

Nintendo, DeNA geliştiricileriyle bir ortaklık işine girerek mobil platformu için yeni oyunlarının yapımına başlayacak. Şirket, Super Mario gibi bir karakter yaratmak yerine akıllı cihazlar için optimize edilecek oyunlar geliştirecek. Nintendo 3DS gibi taşınabilir cihazlarda da oynanabilecek özel oyunların oluşturulacağını söyleyen şirket, bu oyunlara örnek olarak Candy Crush’ı gösterdi.

Daha önce ünlü Japon mobil oyun portalıyla çalışan ve Finaly Fantasy adlı oyuna pek çok katkıda bulunan şirket, ayrıca Blood Brothers gibi bağımsız oyunların da sorumluluğunu üstleniyor. Şirketin oluşturacağı yeni oyunların akıllı telefonları, tabletleri, bilgisayarları ve tüm Nintendo sistemlerini destekleyeceği duyuruldu. Ayrıca Steam üzerinden online üyelik hizmeti yaratılacak.

 

Nintendo’nun CEO’su olan Satoru Iwata, NX kod adında yeni bir video oyun sistemiyle ilgili bilgiler verdi. Akıllı cihazlar üzerinde video oyun yaratacaklarını belirten Iwata, kendilerinde bunu yapabilecek tutkunun ve azmin olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıldan itibaren yeni donanım hakkında daha fazla bilgi paylaşılacağını söyleyen Iwata, konseptin yepyeni olmasından dolayı büyük bir heyecan duyduklarını belirtti.

Son Güncelleme: 20.03.2015 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.