11 Eylül 2018 Salı 16:19
Palamut'a Yüzde Elli Zam!

DENİZLERDEKİ av sezonunun açılmasının ardından 'Vira Bismillah' diyerek sezona başlayan balıkçıların yüzü palamutla güldü. Geçtiğimiz yıllara göre daha bereketli ve iri çıkan palamut balığı, sezon açıldıktan sonra tezgahlarda 5 TL'den satılırken şimdi ise fiyatı neredeyse ikiye katlandı.

Ordu'da balıkçılık yapan Aydın Ceylan, denizde balığın sürü halinde gezmedikleri için ağlara az takıldığını, bu nedenle de avlanmanın düşük olduğunu söyledi. Bunun nedeninin de havaların ısınmasından dolayı olduğunu kaydeden Ceylan, “Hava şartları sıcak gittiğinden dolayı balıklar toplu bir şekilde gezmiyor. Attığımız ağlara balık sezonun başındaki kadar takılmıyor. Bu yüzden de fiyatlar yükselmek zorunda kaldı. İnşallah havaların soğumasıyla birlikte balık bol çıkacak ve vatandaşlarımız bu yıl ucuz bir şekilde tüketecek. Geçtiğimiz günlerde 5 TL'den sattığımız palamutun fiyatı şu anda 8-10 TL arasında değişiyor” dedi.

Sezonun bereketli bir şekilde devam ettiğini ve diğer balıkların fiyatlarında bir oynama olmadığını kaydeden Ceylan, müşterilerin balığa oldukça fazla talep gösterdiklerini de vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.