15 Şubat 2019 Cuma 14:02
Paralı Poşet Programı kaldırılıyor mu?

Paralı poşet programı kaldırılıyor mu?
PAGEV Yömnetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu marketlerin daha evvel fiyatsız verdikleri poşetten bundan sonra 10 kuruş kâr etmelerini tenkit etti ve programın kaldırılmasının Etraf ve Kentçilik Bakanlığı doğrultusunda sıcak bakıldığını ifade etti.
Plastik sanayicileri ile Etraf ve Kentçilik Bakanlığı yetkilileri Ankara’datek araya geldi. 
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Güvenilir Birpınar, sanayicilere ücretli poşet programını dasahibi olan mevzuatın usul ve esaslarında tertip etme yapılacağını ifade etti.


EROĞLU: ÖNCEDEN ÜCRETSİZDİ ŞİMDİ 10 KURUŞ
PAGEV Idare Heyeti Başkanı Yavuz Eroğlu, “Plastik poşetten alınan 25 kuruşun 10 kuruşunu marketlerin almasını doğru bulmadığımızı en başından ardından söylüyoruz. 
Daha evvel fiyatsız verdikleri poşetten şimdi poşet başına 10 kuruş kazanmaları haksız bir kazançtır. 


Çevre için uygulanan tek uygulamadan elde ettikleri gelirin yeniden etrafiçin harcanması doğrudur. Plastik sanayicileri olarak tek sefer daha altını çizmek istiyoruz ki biz şuurlu tüketimden yanayız ve marketlerin bu uygulamada poşetten aldıkları hissenin tamamiyle kaldırılmasını istiyoruz. 
Bakanlığımız da buna sıcak bakıyor ve müzakereler sürüyor” dedi.

Son Güncelleme: 15.02.2019 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.