21 Temmuz 2016 Perşembe 12:48
Pegasus, Airbus A320neo Uçağına 'Demokrasi' Adını Verdi

 Pegasus Hava Yolları, Airbus A320NEO model uçaklarda kullanılan CFM Leap serisi motorların dünyadaki ilk müşterisi oldu. Pegasusun teslim aldığı yeni A320neo uçağına "Demokrasi" adı verildi.

Pegasustan yapılan açıklamaya göre şirket, 2012 yılında verdiği ve bu tarih itibarıyla Türkiye'nin en büyük uçak siparişi olan 100 Airbus siparişinden ilkini, üretici firmanın Hamburg kentindeki fabrikasından teslim aldı.

Pegasus, "Demokrasi" adını verdiği TC-NBA kuyruk tescili yeni A320neo uçağı ile aynı zamanda motor üreticisi CFM'nin Leap serisi motorlarının da dünyadaki ilk müşterisi oldu.

Airbusın Hamburg'daki tesislerinde düzenlenen teslimat töreni, Pegasus Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, Pegasus Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Serhan Ulga ve Pegasus Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk'ün katılımıyla gerçekleşti.

Törende, Airbusı şirketin Başkanı Fabrice Bregier, Operasyon Direktörü (COO) John Leahy, Programlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Evrard, Avrupa, Afrika, Asya ve Pasifik Başkan Yardımcısı Christopher Buckley temsil ederken motor üreticisi CFM'nin CEO'su Jean-Paul Ebanga da hazır bulundu.

 

- "Pegasus, dünyanın en verimli motorunun lansman müşterisi olacak"

 

Mehmet Nane, törende yaptığı konuşmada, teslim aldıkları bu uçakla artık Pegasus'un yeni dönemini resmen başlattıklarını belirtti.

Airbusa sipariş ettikleri A320 ve A321 serisinin "New Engine Option" yani NEO modellerinden ilkini teslim aldıklarını aktaran Nane, "18 Aralık 2012'de imzalanan ve liste fiyatıyla 12 milyar dolar değerinde, 25 adet ilave uçak opsiyonu ile toplam 100 Airbus A320neo ve A321neo tipi yeni uçak siparişimiz, Pegasusun tarihindeki yeni büyüme dönemine işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Nane, yeni uçaklarıyla misafirlerine benzersiz bir uçuş deneyimi sunacaklarını, bu uçakların artmasına paralel, tüm filolarında konforlu ve ferah bir uçuşun kalite çıtasını belirleyeceklerini dile getirdi.

Yeni uçakların Pegasusun yeni yüzü olarak görev yapacağına dikkati çeken Nane, şunları kaydetti:

"Filomuza ekleyeceğimiz yeni uçaklarımız, ülkemizin büyük potansiyelini ortaya çıkarmamızda, turizm ve ticaret sektörlerimizi desteklemekte bizlere itici güç olacak. Birlik içinde olan ülkemizin büyümesine destek olacaklar. Pegasus Hava Yolları olarak ülkemizde 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez buluyor ve tüm gücümüzle lanetliyoruz. Ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü durum sonrasında demokrasiye olan tam inancımızı ifade etmek için uçağımıza 'Demokrasi' adını verdik.

Yaşanan elim olaylar neticesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm ülkemize geçmiş olmasını dileriz. Teslim aldığımız ilk A320'miz, bir havayolu operasyonunda kullanılan ilk CFM Leap serisi motorlara sahip uçak olacak. Bir başka deyişle Pegasus, dünyanın en gelişmiş uçaklarından birinde, dünyanın en verimli motorunun lansman müşterisi olacak. Diğer havayolları bu model ve motor kombinasyonunun performansını bizden öğrenecek, bizi takip edecek."

 

- "Bugün Pegasus, Airbus ve CFM beraber bir tarih yazıyorlar"

 

Airbus Başkanı Bregier ise CFM motorları ile güçlendirilmiş ilk A320neo uçağını Pegasus Hava Yolları'na teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Pegasus Hava Yollarının etkileyici büyüme stratejileri çerçevesinde A320neo ailesini tercih etmelerinden dolayı gururlu olduklarını aktaran Bregier, bu uçağın beklentilerini karşılayacağına emin olduklarını dile getirdi.

CFM CEO'su Ebanga da "Bugün Pegasus, Airbus ve CFM beraber bir tarih yazıyorlar. Sivil uçaklara yönelik yepyeni bir motor serisini hizmete almak insanın başına hayatta 1 kere gelebilecek bir olay. Bu son derece önemli lansmanı uzun soluklu müşterimiz Pegasus ve iş ortağımız Airbus ile yapabildiğimiz için çok gururluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 21.07.2016 13:03
Anahtar Kelimeler:
DiğerPegasusAirbus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.