18 Ağustos 2015 Salı 18:41
Piyasalarda son durum (18/08/2015)

Koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması ve gelişen ülke para birimlerinden kaçışın etkisiyle dolar yeni güne de rekorla başladı. 
Merkez Bankası'nın bugünkü Para Politikasi Kurulu (PPK) toplantısında alacağı faiz kararı öncesi dolar 2.8774 TL ile yeni zirvesini görürken euro 3.1879 TL'ye kadar çıktı. Kurlarda yükseliş Merkez'in faiz kararı açıklanınca hızlandı. Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutmasının ardından dolar yeni zirvesi olan 2.9066 TL'ye çıktı.

EURO 3.20 TL'Yİ AŞTI
Euro ise Merkez Bankası açıklamasının ardından 3.2042 TL'yi gördü.
1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?
ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Piyasanın kararda faiz artırımı görmediği için ilk tepki olarak kuru yukarı taşıması normal. TCMB'nin daha sıkı bir likidite politikası uygulayacağını söylemesi ve açıkladığı diğer önlemler uygulandıkları zaman tepki bulacak gibi.  TCMB'nin TL likiditeyi ne kadar kısacağı, döviz satımlarını ne kadar artıracağı, TL ZK'lara ödenen faizi ne derece yükselteceği, ROK ile ne kadar döviz likiditesi sağlanacağı gibi unsurlar bilinmiyor. Bu nedenle piyasa ilk etapta net olarak bildiği şey olan faizin değişmemesine odaklanmış gibi görünüyor" dedi ve ekledi: "Yarınki ekonomistler toplantısında, bugün açıklanan yol haritasına dair detayların verilecek olması, akıllardaki bazı soru işaretlerinin giderilmesini sağlayabilir. Politik, jeopolitik riskler gündemin ilk sıralarında yer almayı sürdürdükçe TL'nin de baskı altında kalması şaşırtıcı olmayacak."    
Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 19'u aşarken, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Brezilya reali ardından en kötü performansı gösteriyor. BORSA YÜZDE 1.25 DÜŞTÜ
Borsa İstanbul'da düşüş bugün de devam ediyor. Endeks günün ilk dakikalarında dünkü kapanışının yüzde 0.35 altına indi. Endeks ilk seansı yüzde 0.18 düşüşle tamamladı. Faiz kararının Borsa İstanbul üzerinde pek bir etkisi olmadı. Doların 2.90 TL sınırına çıkması borsada kayıpları hızlandırdı ve endeks günü yüzde 1.25 kayıpla kapattı.

Son Güncelleme: 18.08.2015 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.