26 Kasım 2015 Perşembe 10:42
Rusya Türkiye'den  beyaz eti alamayacağını açıkladı

Türkiye'nin Rusya'ya yaptığı önemli ihraç kalemlerinden birini de beyaz et oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl Rusya'ya 16 milyon dolarlık tavuk eti ihraç edildi. Bu rakamın, 2015 sonu itibari ile 23,5 milyon doları bulması bekleniyordu.Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Natalie Tours, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden ötürü Türkiye tur satışlarını geçici olarak durdurdu.Bakan Sergei Lavrov, Rus vatandaşlarının Türkiye'yi ziyaret etmemesini tavsiye etti. Lavrov; "Türkiye'de terörizm tehlikesi Mısır'dan düşük değil" açıklamasında bulundu.

UND: KAMYONLAR RUSYA SINIR KAPISINDA BEKLETİLİYOR
Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin internet sitesinde yer alan duyuruda şu bilgiler verildi:  "Türk ihracat ürünü taşıyan Türk ve yabancı araçların Rusya sınır kapılarında içeri alınmayarak bekletildiği ifade edilmektedir. Söz konusu gelişmelerin nasıl devam edeceği öngörülememekte olup, Derneğimizin elindeki tespitler ve veriler Moskova Büyükelçiliğimiz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ile paylaşılmıştır. Rusya'ya yapılan taşımalarda söz konusu durumun gözönüne alınması önemle rica olunur.

 "TÜRK TEKSTİLİ ALMAYIN"
Rusya Tekstil İşçileri Federasyonu, Su-24 savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi sonrasında Türkiye'den tekstil ürünleri ithalatına yaptırım uygulanmasının düşünülmesi gereken bir konu olduğunu bildirdi. Federasyon Başkanı Shamhal Ildar, hükümete bir metup göndererek Rus vatandaşlarına Türkiye'de üretilmiş tekstil ürünlerinin satın alınmaması çağrısı yapmasını istedi. Ildar ayrıca, Türkiye'nin Su-24 uçağını düşürmesi olayına ilişkin soruşturma sürecinde Türkiye'den tekstil ürünleri ithalatına yaptırım olasılığının değerlendirmesini de talep etti. 

Son Güncelleme: 26.11.2015 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.