08 Ocak 2017 Pazar 14:05
Şans oyunları Varlık Fonu'na devredildi

Dev projelere finansman sağlayacak Fon'a, Milli Piyango başta olmak üzere şans oyunları ve at yarışlarının gelirleri de dahil edildi.

49 YIL SÜRE
Yurtiçinde at yarışları düzenleme, yurtiçi ve dışında düzenlenen at yarışları üzerine kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisanslar, topluca 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na at yarışları düzenleme amacına yönelik olarak tahsis edilmiş veya fiilen bu amaçla kullanılan taşınmazlar ile üzerlerindeki yapı ve tesisler, 49 yıl süresince lisans sahibi fonun kullanımına sunuldu. Söz konusu kararnameye göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, lisans süresince yurtiçinde at yarışları düzenleyemeyecek ve düzenletemeyecek, yurtiçi ve dışında düzenlenen at yarışları üzerine yurtiçi ve dışından müşterek kabul edemeyecek.

Lisans konusu faaliyetleri izleme ve denetleme yetkisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda olacak.

FAALİYETLERİ MPİ İZLEYECEK

Karşılığı nakit olmak üzere oynatılan Piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek benzer şans oyunlarına ilişkin lisans da 49 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı.

Lisansın Türkiye Varlık Fonu tarafından üçüncü kişilere devredilmesinden sonra, Milli Piyango İdaresi (MPİ) lisansa konu şans oyunlarını düzenleyemeyecek ve bu oyunlar için ayrı bir lisans veremeyecek. Lisans konusu faaliyetleri izlemeye ve denetlemeye Milli Piyango İdaresi yetkili olacak.

ARAÇ TESCİLİNİ NOTER YAPACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin işlemler, noterliklere devredilebilecek. Araç sicil ve tescil sistemi veri tabanı Türkiye Noterler Birliği'nce tutulacak ve yönetimi ve güvenliği bu kuruluşça sağlanacak. Veri tabanında yer alan bilgiler anlık olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılacak.

Son Güncelleme: 08.01.2017 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.