29 Nisan 2016 Cuma 19:01
Şekerbank icradan satılan hisselerini geri çekti

Şekerbank TAŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan  açıklamasında, bankanın yüzde 9,43'lük hisse senetlerinin açık artırma yoluyla  satışının bugün gerçekleştiği ve söz konusu hisselerin 175 milyon TL bedelle  satın alındığı bildirildi. İlk kez bu miktarda bir banka hissesi icradan satışa konuluyor.

VakıfBank, 5 Nisan'da yaptığı açıklamada 2007 yılında BTA Bank JSC'nin  teminat mektubu ile kredi kullandırılan ELT Lojistik Ltd Şti'nin kredi geri  ödemesinde yaşanan aksama nedeniyle açılan alacak davasının Vakıfbank lehine  sonuçlandığı ve mahkeme kararının infazı için başlatılan icra takibi çerçevesinde  BTA Securities JSC'nin maliki olduğu Şekerbank hisselerinin yüzde 9,43'lük  kısmının İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkarıldığını duyurmuştu.

Şekerbank Yönetim Kurulu ise 28 Nisan'da, açık artırma yolu ile satışa  çıkarılan Şekerbank hisse senetlerinin satın alınması amacıyla söz konusu açık  artırmaya katılınması yönünde karar vermişti.

Borsa İstanbul'da işlem gören Şekerbank hisselerinin fiyatı, gün  içinde 1,65 TL'ye kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre  yüzde 1,6 artışla 1,61 TL'den işlem görüyor.

Son Güncelleme: 29.04.2016 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.