25 Nisan 2014 Cuma 17:04
Serka Kalkınma Kurulu Ağrı'da Toplandı

Serhat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Olağan Toplantısı Ağrı’da yapıldı.

 

 

 

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan Serhat Kalkınma Ajansı’nın yeni kalkınma kurulu başkanı ve katip üyelerinin seçiminin de yapılacağı olağan kurul toplantısı Ağrı’da yapıldı. Ağrı’daki bir otelin toplantı salonunda  sabah saatlerinde başlayan toplantıya Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Ercan Ateş, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile Ağrı, Ardahan Kars, Iğdır İl Genel Meclisi başkanları, ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri katıldı.

 

 

Kalkınma Kurulu Olağan Kongresi’nde konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, “Ankara’dan gelen arkadaşımız hem bakanlığın genel işleyişini, hem de bölgesel kalkınma ile ilgili temel kurumsal  yapıyı anlattı. Bölgeselkalkınmayla ilgili öngörülen kurumlardan birisi kalkınma ajanslarıdır. Kalkınma ajanslarının içinde bulunulan ekonomik atmosfere uygun kararlar, uygulamalar ürettiği zaman faydası olacağı kanaatindeyim. Bugün bu toplantımızda bir de seçim yapılacak. Bana söylendiği üzere 2’si Ağrı’dan biri de Kars’tan olmak üzere 3 arkadaşımız kalkınma kurulu başkanlığına aday olmuş. Bütün aday olan arkadaşlara bu seçim çalışmalarında başarılar diliyorum. Aday olan 3 arkadaşımızın da bizim gönlümüzde değeri aynıdır. Seçilmeleri halinde her üçünün de kalkınma kuruluna güzel başkanlık yapacaklarına inanıyorum. Esasen şunu da önemsediğimi ifade etmek istiyorum. 

 

 

Ağrı’da göreve geldiğimiz günden bu yana temasta bulunduğumuz bütün arkadaşlara özellikle seçilmiş görevlilere veya seçim çalışmalarına gelenlere şunu ısrarla söylemişimdir. Bir şey olmaya değil bir şey yapmaya kendinizi adayın, ona çaba gösterin. Siz kendinizi hedef olarak bir şey yapan adam noktasında değerlendirirseniz, bir şey olma noktasında da gelir insanlar sizi seçeceği zaman, bir seçimlik görev olduğu zaman gelip size teklifte bulunurlar. Seçme ve seçilme kültürünün ülkemizde yerleşik bir hal aldığını, büyük bir sevgiyle ve ilgiyle karşılandığını da memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Güzel bir rekabet olduğunu görüyoruz. Bu da bizi ayrıca memnun ediyor. Ben bundan önce kalkınma kurlu başkanlığı yapan ve bildiğim kadarıyla rahatsız olduğundan dolayı bugün buraya katılamamış olan Tutak Belediyesi eski başkanımız Bülent Osman Osmanağaoğlu Beye de bu başkanlığından dolayı teşekkür ediyorum. Tabi kalkınma kurulunun ne kadar etkili çalışacağına, bu nitelikli topluluğun bilgi birikimini, meselelere yaklaşımını ne kadar etkili kullanacağına da karar verecek olan sizlersiniz” dedi.

 

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Serhat Kalkınma Ajansı’nın yaptığı çalışmalar slayt gösterisi şeklinde sunuldu.

 

 







Son Güncelleme: 25.04.2014 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.