07 Mart 2014 Cuma 00:08
Serkan 35. Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) 35.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ve Kars Valisi Eyüp Tepe, ajansın bölgenin kalkınması için yol gösterdiğini belirterek, “Bölgemiz için kalkınma ajansının varlığı vazgeçilmezdir” dedi.

 



Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın 35.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında Kars’ta yapıldı. Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Iğdır Valisi DavutHaner ile illerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Tepe, kalkınma ajanslarının bölgesel gelişmişlik anlamında önemli olduğunu belirtti.

 

 TRA2 Bölgesi için kalkınma ajansının varlığının vaz geçilmez olduğuna vurgu yaptı ve“Kalkınma Ajansımızın yapacağı çok hizmet var. Dolayısıyla beklentilerde çok. Bu beklentileri ne kadar karşılayıp,karşılayamadığımızın zaman zaman muhasebesini yapıyoruz. Şunu ifade etmekte hiçbir mahsur görmüyorum. Kalkınma Ajansı kavramının içinin doldurulacağı yer burasıdır” dedi.Türkiye’de 26 kalkınma ajansı bulunduğunu ifade eden Tepe, “Kalkınma Ajansının ne kadar İstanbul için anlam ifade edip etmediğini tartışmaya açmıyoruz. Ama burası için bence kalkınma ajansının varlığı vazgeçilmezdir.

 

Gerek turizm, gerek hayvancılık ve diğer alanlarda kalkınma ajansımız bölgemize rehberlik ediyor. Kalkınmanın yolunu gösteriyor. İstenilen seviyede mi? Değil, o ayrı bir konu. Daha iyi yerde olmasını istiyoruz. Beklentilerimiz çok yüksek. Ama bölgenin şartlarını biliyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından ajansın 2014 yılı mali destek projeleri ile ajansın çalışmaları ele alındı. 

Son Güncelleme: 07.03.2014 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.