17 Ağustos 2015 Pazartesi 10:46
Sigara Kokusu Nasıl Çıkar ?

Birçok insanın bağımlı olduğu sigara, insan sağlığına en zararlı maddelerden biridir. İnsan sağlığına olan tüm zararlarının bilinmesine rağmen dünyada satışının yasaklanmadığı nadir maddeler arasında yer alır. Sigara içen kişiler her ne kadar sigaranın zararlarını bilseler de kabullenmekte epey zorlanmaktadırlar.

Sigara içenlerin ve içmeyenlerin en çok şikâyet ettiği konu sigaranın kokusudur. Sigara içildiği andan itibaren ortaya çıkan koku herkesi rahatsız eden bir kokudur. Her ne kadar sigara içilen ortamı havalandırmaya çalışsanız bile sigara kokusu özellikle de perdelere çok fazla sinmektedir. Bu nedenle de evinde sigara içilen herkesin merak ettiği soru ise; “sigara kokusu nasıl çıkar ?“dır.

Sigara kokusunu yok etmek için kullanılan yöntemlerden en bilineni evde mum yakmaktır. Mum yanarken sigara dumanını içine çekerek kötü kokular oluşmasını önler. Seçtiğiniz mum kokulu ya da normal mum olabilir. Mum yakmak istemeyenler için bir diğer yöntem ıslak havlu olabilir. Tozu ve dumanı çeken ıslak havlu iyi bir çözüm olabilir.

Islak havluyu elinizde mendil sallar gibi sallayın ve kötü kokulardan kurtulun. Bunun dışında evin bir köşesine bir kâsenin içinde sirke koymak da bir çözüm olabilir. Sirke sigara dumanını çekerek kötü koku oluşumunu engeller. Ayrıca sirkeyi temizlik yaparken de kullanabilirsiniz. Böylece hem kimyasal olmadan temizlik yapmış olur hem de kötü kokulardan kurtulmuş olursunuz.

Son Güncelleme: 17.08.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.