27 Eylül 2018 Perşembe 15:23
Sosyal Medya'da Dolar 7,15 Yazdı ve Tutuklandı!

Siirt'te, HDP'nin İl Genel Meclisi eski üyesi İdris İlhan, Facebook hesabında yaptığı "Dolar: 7.15" paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklandı.

Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından 13 Ağustos'ta, "Dolar yükseldiği için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor. Dolar: 7.15" yazan, eski HDP İl Genel Meclisi üyesi İdris İlhan hakkında soruşturma başlatıldı.

İlhan, dün gözaltına alınırken, ifadesinde, "Yukarıdaki yazıyı paylaşmamdaki tek amacım, 80 milyon insanı ilgilendiren ekonomik bir değerlendirmedir. Herhangi bir manipüle amacım yoktur" dedi.

Adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Hakimliği'nce 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklanarak, cezaevine konuldu. İdris İlhan'ın avukatının tutuklama yerine adli kontrol talebi ise reddedildi. (Sputnik)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.