18 Temmuz 2017 Salı 14:19
Sosyal Yardımdan Faydalanan 157 Bin Vatandaşa İş Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önemli bir inceleme yaparak, Türkiye’de sosyal yardımlaşma imkanlarından yararlanmış ve çalışmasına mani bir durumu olmayan 157 bin yoksul vatandaşın olduğunu belirledi.

18-55 Yaş Arasındaki Yoksul Sayısı 157 Bin

Bakanlık tarafından yapılan incelemede 157 bin yoksul kişinin, geçen bir yıllık zaman diliminde sosyalyardımlaşma imkanlarından en az bir defa faydalandığı belirlendi. Bu kişilerin 18 ile 55 yaş aralığında olduğu da tespit edildi.

Bu kapsamda sosyal yardımlaşma imkanlarını kullanan kişileri istihdam edilmesine yönelik ilgili yönetmelik 22 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu tarafından söz konusu kişilerin özel sektör bünyesinde istihdam edilmesi hedeflenmişti.

Yönetmelik ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yoksul vatandaşların sayısını belirlemek adına kapsamlı bir çalışma başlattı. Bakanlık yönetmelik şartlarına uyan ve çalışmasına mani bir durumu bulunmayan vatandaş sayısını 157 bin olarak tespit etti. Söz konusu kişileri istihdam eden işverenler ise 2018 yılının ilk gününden itibaren devletten sigorta prim desteği alacak.

Sigorta primi desteği yoksul vatandaşların istihdam edilmesi halinde geçerli olurken, ilgili bakanlığın sağlayacağı aylık sigorta prim desteği 364 lira olacak. Bakanlık bu kişilerin primlerini bir yıl boyunca düzenli olarak karşılayacak.

7 Milyar Liralık Kaynak Kullanıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan incelemeye göre 2017 yılının Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sosyal yardımlaşma imkanlarından 2 milyon 682 bin 304 aile yararlandı. Sosyal yardım programlarından yararlanan kişi sayısı ise 8 milyon 99 bin 774’ü buldu. Bakanlığın yoksul vatandaşlara verdiği destek ise 7 milyar TL’yi geçti. 

Son Güncelleme: 18.07.2017 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.