04 Haziran 2016 Cumartesi 11:37
SSK SGK sorgulama işlemleri

2006 yılı öncesinde, özel sektör çalışanlarının Sosyal Güvenlik Hizmetlerinin yönetimini gerçekleştiren kurum olan SSK, 2006 yılında kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altına dahil edilerek, SGK’ nın tüm sistemin yönetimini yapan tek kurum olması sağlanmıştır. Bununla birlikte, SGK öncesi dönemde en fazla üyeye sahip olan SSK üyeleri de, 2006 yılından itibaren SGK tarafından yönetilmeye başlanmıştır. SSK ve SGK Sorgulama işlemleri, günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilebilen işlemlerdir. 2006 yılında Sosyal Güvenlik Sistemimizin tümünün yeniden yapılanması süreci içerisinde kurulan SGK, sistemin yenilenmesinin yanı sıra, elektronik ortam üzerinden hizmet sunmak için de özel bir altyapı çalışması başlattı. SSK’ nın zaten var olan sisteminin de değiştirilerek, yeni bir elektronik hizmet ortamı oluşturulması, SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin aynı platform üzerinden gerçekleştirilmesini sağladı.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm kamu kurumlarının online olarak hizmetlere sunabilmesi için hazırlanan e-devlet Platformuna, Sosyal Güvenlik Kurumu çok hızlı bir şekilde adapte olarak, sürekli yürüttüğü altyapısal hazırlıklara paralel olarak, yeni online sorgulamaların yapılabilmesini sağlıyor. SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin her biri, günümüzde E-SGK üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede kurumun üzerinde çeşitli sorgulamalar nedeniyle oluşan ağır iş yükü hafifletilmiş olduğu gibi, bu işgücünün kurum yararına daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi şansının da oluşmasını sağladı. E-Devlet platformu üzerinde, Sosyal Güvenlik Kurumu modülü olan hizmet sunan E-SGK, SSK ve SGK Sorgulama işlemlerinin tümünü gerçekleştirebileceğiniz bir hizmet sunuyor.
SSK’ ya tabii olarak çalışmaya başlayan, ancak yeniden yapılanma süreci içerisinde kurulan SGK ile üyeliklerine devam eden sigortalılar, oluşan sistemsel değişikliklerin bir kısmından etkilenmemekle birlikte, bazı değişikliklerden de etkilendiler. Bu durum SSK ve SGK Sorgulama işlemlerinin sıklıkla yapılmasına neden oluyor. SSK ve SGK Sorgulama işlemlerinin aynı kurum ve dolayısıyla aynı platform üzerinden gerçekleştirilebilmesi, tüm kurum üyeleri açısından oldukça avantajlı bir durum oluşturuyor. Günümüzde E-SGK’ nın sunduğu tüm sorgulama işlemlerine, istenilen her yerden internete bağlanabilen bir cihaz ve E-Devlet şifresine sahip olan tüm vatandaşlarımız, birkaç dakika içerisinde ulaşabiliyor. SSK ve SGK Sorgulama işlemleri arasında, kuruma üye tüm çalışanların hemen her konuda sorularına yanıt verebilecek özellikte hazırlanmış durumda.  E-devlet programı öncesinde de online olarak hizmet vermeye başlamış olan eski Sosyal Güvenlik Kurumlarının, bu henüz başlangıç aşamasında olan online hizmetlerinin, gerekli altyapısal değişikliklerin yapılmasına paralel olarak, hızlı bir şekilde genişletilmesi, günümüzde çok geniş bir yelpazede hizmet sunumunun, diğer tüm kurumlardan daha hızlı bir şekilde verilebilmesine olanak tanımış oldu. İnternet ve bilgisayarların, günümüz dünyasında aldıkları önemli rollerin, verimli bir şekilde devlet yapılanması ile vatandaşlar arasındaki iletişimde kullanılmaya başlanması, tüm devlet yapımızın dinamizm kazanmasına neden oldu. Eskiden haftalar süren pek çok işlem, artık, sadece birkaç dakika içerisinde, internet aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. 
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.